Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Naar een pretpark met opa en oma? Speel pretparkbingo!

Niet iedereen gaat in alle attracties als je een dagje naar een pretpark gaat. Soms gaan mensen gewoon mee voor de gezelligheid en de sfeer. Opa en oma bijvoorbeeld. Voor die mensen is het spelen van pretparkbingo een leuk idee.

Geschreven door Chantal Louise
Gepubliceerd op: 6 juli 2021
8
72
7
Afbeelding door Brad Mills via Unsplash
In lockdown numero deux, speelden we in de kerstvakantie kerstlichtjesbingo. Pretparkbingo is een nieuwe variant hiervan. Bij deze bingo is het de bedoeling dat iemand tijdens een dagje uit gaat speuren naar de dingen op de bingokaart. Iets gevonden? Dan kun je het afstrepen. Een volle kaart is bingo!

Het idee is makkelijk uit te voeren en het plezier is groot. Betrek de kinderen erbij en geef hen in de voorbereiding meteen iets leuks te doen als ze zich even vervelen. Genieten van de voorpret is ook onderdeel van een dagje uit!

Volg de volgende stappen om je dagje uit nog leuker te maken!

1. Ontwerp een leuke bingokaart

Op een vel papier, maximaal formaat A5, ontwerp je een bingokaart. Bedenk hoeveel dingen de spelers moeten gaan zoeken in het park en maak hier vierkantjes voor. Maak bijvoorbeeld een raster van 10 x 10 cm en maak om elke 2 cm een vakje. Zo krijg je 5 x 5 = 25 items die gevonden moeten worden tijdens het dagje uit. Dat is al best wel veel hoor! Je kunt ook 16 of 20 vakjes maken. Of je vult alvast een bonusvakje met een leuke tekening. Versier de kaart met tekeningen, een teamnaam, stickers, glitter en wat voor leuks je allemaal kan bedenken.

2. Vul de vakjes in

Bedenk hoe makkelijk of moeilijk je het wilt maken. Het moet wel leuk blijven voor de spelers. Het is best lastig om 16, 20 of 25 dingen te verzinnen per kaart. Een aantal items kunnen best overlappen. Door een aantal unieke dingen op te nemen op de kaart, zorg je ervoor dat er nog iets te zoeken overblijft. Bekijk vooraf de website en social media van het park. er zijn ook genoeg filmpjes op Youtube om jou aan ideeën te helpen. Je kunt specifieke attracties benoemen, zoals Carnaval Festival of  Baron 1898. Je kunt het ook generieker maken: bijvoorbeeld achtbaan, draaimolen, speeltuin. En is er bijvoorbeeld een mascotte van het park? Let eens op de thematisering, is er bijvoorbeeld een witte zwaan, toverhoed, trol of elfje te vinden? Je kunt ook focussen op het landschap, bijvoorbeeld bloembed, dennenboom, pompoen of fontein. Vergeet ook de snacks niet, bijvoorbeeld pizza, broodje kroket, fruitcocktail, flesje cola. En er zijn meer bezoekers. Spot je een kinderwagen, rolstoel, gele jas, paraplu?

3. Speel pretparkbingo!

Vergeet de bingokaarten niet mee te nemen als je erop uit gaat. Heb je aan pennen of stempels gedacht om de items af te strepen? En vind je het leuk om een prijs uit te reiken? Bijvoorbeeld een zakje snoep, reep chocola, oorkonde of ander klein presentje. Vergeet dan ook deze niet. Deel bij aankomst de bingokaarten uit en leg aan de spelers uit dat er diverse dingen moeten worden gezocht in het park. Een volle kaart is bingo! Laat je iedereen spelen tot elke kaart vol is, of wint alleen de eerste bingo! een prijs?

Je kunt dit concept natuurlijk op allerlei dagjes uit toepassen, niet alleen op een pretpark. Het is ook leuk voor de kinderen om te doen als zij mee gaan naar iets dat voor hen misschien iets saaier is. Een leuke aanvulling voor je dagje uit en voor diegenen die niet overal in gaan.

Veel plezier met het spelen van pretparkbingo!
Leef je uit op de bingokaarten
Leef je uit op de bingokaarten
8
Geschreven door Chantal Louise
Gepubliceerd op: 6 juli 2021
8
72
7

Comments

 • 5 sep
 • 0
Wat een tof idee .
 • 5 sep
0
 • 13 juli
 • 1
Goed idee Chantal!
 • 13 juli
1
 • 13 juli
 • 1
Wat leuk voorzonnen dit. Ga ik een keer met me neefjes doen. :-)
 • 13 juli
1
 • 10 juli
 • 1
Vroeger had je in de dierentuin ook zoekplaatjes die één gedeelte van de dierentuin lieten zien, bijvoorbeeld het beeldje bij de aapjes. Dit vond ik vroeger leuk.
 • 10 juli
1
 • 6 juli
 • 1
Leuk idee!
 • 6 juli
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen