Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Nieuwe kant op

Een nieuwe richting op gaan is altijd spannend.

Geschreven door Bianca van Orsoy
Geschreven op: 15 maa 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
3
26
2
Afbeelding door Pablo García Saldaña via Unsplash
Of het nu een nieuwe school, nieuwe woonplaats of een nieuwe baan is, het blijft een avontuur.
Je laat het oude, vertrouwde los en komt in een nieuwe omgeving terecht.
In het begin is het aftasten; je vergelijkt de nieuwe situatie met de oude situatie.
Is het leuker, beter, slechter, hetzelfde?

Als je een nieuwe baan hebt; je weet wat je gaat verdienen, wat je werktijden zijn, wat je verantwoordelijkheden zijn etc.
Je weet van tevoren niet of het klikt tussen jou en je nieuwe collega’s, of het werk echt bij je past, of het werk je ligt, of je echt op je plek zit in je nieuwe baan.

Als je in een nieuwe woonplaats gaat wonen: misschien ben je wat stedelijker gaan wonen, omdat je wel houdt van wat reuring in je omgeving. Het kan ook zijn dat je juist in een wat rustigere wijk of plaats bent gaan wonen omdat je iets meer rust wilt.
Of je bent verhuisd omdat je een veiligere omgeving voor je kinderen wilt hebben. Dan is het ook afwachten of het klikt tussen jou en je nieuwe buren. Maken de kinderen nieuwe vriendjes? Hoe gaat men met elkaar om in je nieuwe buurt? Wie wonen er allemaal? Zijn het gezinnen, ouderen? Jongeren?

Als je aan een nieuwe opleiding begint; je weet wat je op de Open Dag is verteld, je weet welke vakken je krijgt, het aantal studiepunten dat je moet behalen, het aantal studie uren die je minimaal moet besteden aan je studie om alles bijtijds af te ronden.

Je weet echter niet hoe het daadwerkelijk gaat uitpakken in de praktijk. Je kiest een studie met een bepaalde baan of vervolgstudie in het achterhoofd. Je hebt op basis van de informatie die je hebt verkregen over de studie een plan in je hoofd gemaakt.
Je kunt er echter achter komen dat een studie wel erg theoretisch is en je niet of minder voorbereidt op de praktijk dan wenselijk is.

Laat je er niet van weerhouden om toch aan iets nieuws te beginnen. Alle begin is moeilijk of eng… als je op je eenmaal ingeslagen weg blijft gaan kun je er ook achter komen dat dit het beste is wat je voor jezelf hebt gedaan. Dan zul je apetrots zijn op jezelf.

Dat is het altijd waard.
3
Geschreven door Bianca van Orsoy
Geschreven op: 15 maa 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
3
26
2

Comments

  • 29 juni
  • 0
Helemaal waar. Ik heb dit spannende gevoel zelfs met de publicatie van elk artikel maar een nieuwe weg kan ook mooier en beter worden. Goed verwoord.
  • 29 juni
0
  • 16 juni
  • 0
Alle nieuwe zaken vragen inzet en in het begin soms vreemd en ja soms wat eng. Leuk geschreven.
  • 16 juni
0

Recente en relevant artikelen