Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Op vakantie naar Spanje

De tweeling.

Geschreven door User Fivehunderdfiftynine
Gepubliceerd op: 28 juli 2021
6
19
6
Eigen foto.
Eigen foto.
Kom nou schreeuwde de tweeling “We willen van de glijbaan” en Lizza kreeg geen kans om nee te zeggen. Ze werd voortgetrokken richting het waterpark of ze nu wou of niet. De badmeesters van het park kende hen al. Ze waren al een paar dagen op de camping en ze waren elke dag gaan zwemmen. De twee jongens eerst met Moeders en daarna met hun Pa of met Lizza. Alleen mochten ze niet Moeders had de badmeester gewaarschuwd. Stuur ze maar weg als ze alleen komen! Vandaag hadden ze Lizza aan de haak geslagen en al leek Lizza daar niet echt blij mee ze liep toch met hen mee.

Onderweg kwamen ze Ben en zijn zus Silvia tegen en Lizza schreeuwde net zo hard tegen hen als de jongens tegen haar hadden geschreeuwd “Gaan jullie mee ze willen van de glijbaan!” Ben en Silvia keken elkaar aan en knikten en riepen naar Lizza: “We komen eraan even omkleden en handdoeken halen!”.

Bij het waterpark aangekomen werden er al snel 5 bedden op een rij gezet en handdoeken en tassen verdeeld zodat Ben en Silvia ook een bedje zouden hebben als ze kwamen. Dat duurde niet lang en zo lagen Silvia en de tweeling en daarnaast Lizza en als laatste Ben snel op een rij. Maar ze kregen niet lang de tijd om te rusten want de tweeling sprong al snel overeind. “Kom op, we zijn gekomen om te glijden en te zwemmen. Wie gaat er mee?” De jongens sprongen al druk op en neer in het water en Ben rende op hen af en probeerde ze te vangen. Silvia en Lizza volgde wat langzamer maar de jongens vonden het fijn dat ze mee gingen.

Alle glijbanen en de baan met de banden werden samen afgegleden. De jongens vonden het super dat ze lekker gek met Ben konden doen en de meiden hadden voor drinken en snoep en later zelfs voor een ijsje gezorgd. Ze vonden het een heel leuke ochtend. Toen ze eindelijk eens rustig op hun bedje gingen liggen vroeg Ben of het goed was dat Silvia even bij de jongens bleef. dan konden hij en Lizza samen eens in een dubbele band gaan. Jakkes, dacht ze wat doen die twee toch klef. Zouden ze soms verliefd zijn als ze maar niet gaan zoenen.

Terwijl Glenn zijn mond kon houden kon Richard dat niet. En hij riep hun luid na: “Niet stiekem zoenen he, dat doe je maar ergens anders want dat wil ik niet zien”. Glenn schoot in de lach om de woorden die zijn broer er zomaar uitflapte en Silvia zei zacht “Ach Richard, laat ze toch!”

Dat had Silvia beter niet gezegd. Er kwam een hele vloedgolf aan redenen waarom Ben niet Lizza mocht kussen. Belangrijkste reden was dat Richard eigenlijk gewoon niet wilde dat Lizza een vriendje had. Ze was toch zijn grote zus. Ze had nog nooit een vriendje gehad en dat hoefde zeker nu op vakantie niet. Bovendien noemde hij Ben een rare gekke Belg. En ook Glenn legde er nog een schepje bovenop door te roepen dat Lizza geen raar vriendje nodig had.

Lizza die alles had gehoord raakte behoorlijk van streek en schaamde zich voor de woorden van haar broertjes en rende zonder nog naar haar broertjes om te kijken het park uit en liep huilden naar de caravan waar ze werd opgevangen door haar moeder. Ze was gewoon verliefd en de woorden van haar broertjes hadden haar hard geraakt. Ze liep recht door de caravan in met een ”laat me maar even met rust!”.

Maar in het waterpark greep Silvia strak door en riep boos de beide jongens bij zich. Ze gaf hen beide een standje van de soort die ze nog nooit gehad hadden. Beide werden eens flink op hun nummer gezet en erop gewezen dat je sommige dingen mag denken maar niet mag zeggen als je er anderen mee kwetst. Ze hadden net toch samen een hele leuke ochtend gehad moest dat nu zo tot een einde komen?

Jullie gaan naar Lizza en gaan sorry zeggen en ze fluisterde erachteraan “Zou het nu zo erg zijn als Ben Lizza’s vriendje werd? Volgens mij vinden jullie hem best aardig!”

Ze pakten hun spullen bij elkaar en liepen wat beduusd terug naar de caravan, waar Pa al zat te wacht en de doordringende vraag stelde: “Jongens wat hebben jullie gedaan dat Lizza zo van streek is?” De jongens bogen alleen hun hoofd en vroegen of ze binnen even naar Lizza mochten gaan.

Schoorvoetend liepen ze naar binnen en Pa hoorde hun gehakkelde maar welgemeende excuusjes van buitenaf aan en vond het oké zo. De jongens hadden duidelijk spijt en hij hoorde Lizza zeggen: “Oke, het is al goed. Maar nooit meer zo een lelijke dingen zeggen en ook sorry gaan zeggen tegen Ben!”

Silvia liep nog mee naar de caravan waar Ben wat verslagen zat rond te kijken ook niet goed wetend wat hij hiermee moest. Hij vond Lizza echt heel leuk en lief en had liefs vandaag al gevraagd of ze zijn vriendin wilde worden maar uiteindelijk durfde hij het niet goed! Hij zag de jongens aan komen en dacht laat je niet kennen rug recht en strenge blik. Weer hakkelend en met hun blik naar de grond boden de jongens ook aan Ben hun excuusjes aan en ook Ben probeerde met een strak gezicht ze te accepteren maar stiekem vond hij het leuk dat de jongens zo ook lieten zien hoe zeer ze van hun zus hielden en haar niet wilde delen. Ook hij zei: “Het is goed mannen, maar zo gaan we niet meer met elkaar om!”

Na een spontane knuffel van Glenn en een iets minder spontane knuffel van Richard die zich toch wel een beetje schaamde maakte de drie jongens het weer goed en klaarde de sfeer weer wat op.
Moeders kwam aangelopen met haar arm om Lizza en vroeg ik ga frieten bakken. Eten jullie allemaal mee? Nou dat lieten ze zich geen twee keer vragen en de hele groep met voorop de Tweeling liepen richting hun caravan. Er werden een paar kommen frieten verorberd en een halve doos frikandellen en wat krokketten. Moeders had die in de diepvries meegebracht uit Nederland en was blij dat ze nu al die hongerige mondjes kon voeden!

Voordat de avond om was en de jongens naar bed moesten boden ze nogmaals hun excuses aan. Ben kreeg zelfs nog een welterusten knuffel voordat ze naar bed gingen en Lizza een dikke smakkerd op de wang. Dank jullie wel voor de leuke ochtend in het waterpark. Eigenlijk wilden de jongens morgen weer naar het waterpark gaan. Maar toen ze hoorden dat ze samen naar de dierentuin zouden gaan vonden ze dat al heel leuk. En toen ze hoorden dat Ben en Silvia en hun ouders ook mee zouden gaan vonden ze dat nog leuker. Ze keken stiekem naar Lizza die naar Ben glimlachte en waren blij dat hun zusje zo een leuke tijd had. Ben zou toch zo slecht nog niet zijn als vriendje van hun grote zus!

Hop zei Moeders "Het bed in morgen moeten we vroeg op want het is best nog een stukje rijden eer we er zijn en we willen er vroeg zijn als het nog koel is liggen nog niet alle dieren te slapen!" De jongens kropen in hun gezellige stapelbed in de caravan en waren na deze drukke dag moe genoeg om lekker in slaap te vallen met heel veel zin in hun uitstapje van morgen!
6
Geschreven door User Fivehunderdfiftynine
Gepubliceerd op: 28 juli 2021
6
19
6

Comments

 • 30 juli
 • 0
hihi vond ut ook wel leuk van die tweeling ze wilden grote zus zelf houden.....
 • 30 juli
0
 • 29 juli
 • 0
Dat gaat vast goed komen
 • 29 juli
0
 • 29 juli
 • 0
Ervaringsgericht verhaal, Mrs Wood ? Je kunt het wel goed vertellen.
 • 29 juli
0
 • 29 juli
 • 0
Een heel mooi verhaal met een moraal. Heb ervan genoten, Mrs Wood.
 • 29 juli
0
 • 29 juli
 • 0
leuk geschreven.
 • 29 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen