Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Op zoek in de kringloopwinkel

Over een half jaar betreed ik mijn eigen stulpje. In deze tijden van economische onzekerheid en met mijn interesse voor duurzaamheid probeer ik zoveel mogelijk tweedehands te scoren. Hierbij deel ik enkele tips waar ik veel aan heb gehad.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 19 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
17
0
Afbeelding door Artificial Photography via Unsplash

De juweeltjes tussen de troep


Over een half jaar betreed ik mijn eigen stulpje. In deze tijden van economische onzekerheid en met mijn interesse voor duurzaamheid probeer ik zoveel mogelijk tweedehands te scoren. Dat is wel een uitdaging moet ik toegeven. Wat heb ik gelachen om wat mensen allemaal naar de kringloop sturen (hoogtepunt was toch wel een kleine tube douchefris van een hotel...). Enkele tips waar ik veel aan heb gehad:
  1. Weet wat je nodig hebt. Er komen zoveel spullen op je af die allemaal niets kosten dat je twee kanten op kunt schieten 1) alles in je mandje stoppen omdat het niets kost (dat 'Action-probleem'), 2) niets kopen omdat het simpelweg onoverzichtelijk is. Als je weet wat je zoekt, kun je gericht op zoek gaan :)
  2. Er zijn veel verschillen tussen kringloopwinkels. Bezoek meerdere kringloopwinkels, ze hebben allemaal voor- en nadelen. Naast het soort spullen dat ze verkopen en de kosten daarvan, scheelt het ook erg hoe ze het overzichtelijk hebben gemaakt. Er zijn kringloopwinkels die bijvoorbeeld alle schalen bij elkaar hebben gezet, maar anderen kiezen voor een sortering per kleur. Bedenk wat jij handig vindt en shop erop los!
  3. Elektronica wordt soms getest in kringloopwinkels, handig! Ik heb voor €6,50 een prima, al getest koffiezetapparaat gekocht, ideaal!
  4. Neem je tijd. Denk niet dat je je hele inboedel in 1x kunt scoren, dat is simpelweg onmogelijk...
  5. Wees creatief! Een simpel, houten nachtkastje kan met een leuke kleur verf erg leuk worden. Het is wat meer werk, maar (mochten er nog steeds corona-maatregelen zijn als je dit leest) tijd heb je nu genoeg!
Ten slotte wil ik nog meegeven dat je niet alleen geld bespaart met kringloop-aankopen, maar ook het milieu een plezier doet! In onze overconsumptie maatschappij kun je daar eenvoudig aan bijdragen door niet het nieuwste van het nieuwste te willen.
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 19 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
17
0

Recente en relevant artikelen