Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Schoolreisje op de Kleuterschool in 1964

Aan het eind van het jaar gingen we altijd op schoolreisje. Zelfs al op de Kleuterschool!

Geschreven door Jo-Anne de rRdder
Geschreven op: 10 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
7
0
Afbeelding door Brecht Deboosere via Unsplash
Wij als kinderen werden met z'n allen in een bus geladen en na heel lang rijden kwamen we aan bij een gebied vol zandheuvels. Op sommige heuvels groeide een soort van hoog gras. Daar zouden we een eind gaan wandelen en daarna wat eten.
Na een tijd gelopen te hebben vertelde een Juffrouw dat we verdwaald waren...
We moesten gaan zitten in de kring en dan gingen een paar juffen kijken of ze boven op de heuvel konden zien waar we waren. Die kwamen terug met het verhaal dat er allemaal bloemen achter die heuvel stonden...

We moesten zelf maar eens gaan kijken hoe mooi dat was. Gelukkig hadden ze ook de weg terug naar huis zien liggen, zeiden ze. Na moeizaam de zandheuvel opgeklommen te zijn stonden er allemaal lolly's versierd als bloemen.

Wat was dat een leuk gezicht! Natuurlijk mocht ieder van ons daar een van hebben.
Gelukkig hadden de juffen ook limonade voor ons meegenomen! Alle kindjes zaten heerlijk aan de bloemenlolly's te likken en daarna hebben we nog gezellig een paar spelletjes gedaan.

Uiteindelijk werd het tijd om de meegebrachte boterhammen op te eten. Mijn moeder was gelukkig zo slim geweest om daar gebakken eieren op te doen. Kaas zou helemaal zacht geworden zijn en hagelslag een grote smeerboel. Na een paar uur heerlijk gespeeld te hebben kwamen we wonderlijk snel weer bij "onze" bus en zijn weer huiswaarts gegaan.
0
Geschreven door Jo-Anne de rRdder
Geschreven op: 10 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
7
0

Recente en relevant artikelen