Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Steeds meer duurzame keuzes

Soms vraag ik me af of ik de enige ben die bewust wil leven en duurzame en gezonde keuzes wilt maken, maar er simpelweg niet uitkomt. Ik ben van mening dat als iedereen een stapje beter zijn best doet, de wereld echt vooruit kan gaan. En jij?

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 21 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
7
0
Afbeelding door Igor Son via Unsplash

Soms vraag ik me af of ik de enige ben die bewust wil leven en duurzame en gezonde keuzes wilt maken, maar er simpelweg niet uitkomt. Om even een voorbeeld te geven: ik hou van biologische én onverpakte groentes. Als ik in onze supermarkt een bloemkool wil kopen kan ik dus kiezen tussen een verpakte biologische bloemkool en een onverpakte bloemkool die niet biologisch is. Ingewikkeld! En zo zijn er zoveel dingen die ik wil aanschaffen, maar waarvan ik niet weet welke keuze ik wil maken. Of het duurzame alternatief is simpelweg onbetaalbaar.


Laatst heb ik weer een gok gemaakt door deodorant en tandpasta aan te schaffen die een betere keuze zijn voor lichaam en milieu. Gelukkig was het een succes! Maar ik heb ook al zo vaak gehad dat het product dan bijvoorbeeld niet goed werkt of het product niet van goede kwaliteit is. Dan blijft het potje in de kast staan en gooi ik het uiteindelijk maar weg. Ook niet zo duurzaam natuurlijk... Daarom lees ik me steeds beter in in de producten die ik misschien aan wil schaffen. Beetje bij beetje zorg ik er zo voor dat er minder troep op en in mijn lichaam komt en mijn keuzes daarnaast ook beter zijn voor het milieu.

De komende tijd wil ik gaan experimenteren met bamboe wattenschijfjes en zelf schoonmaakmiddelen maken. Daarnaast koop ik steeds meer tweedehands om zo het milieu te ontzien. Ik ben van mening dat als iedereen een stapje beter zijn best doet, de wereld echt vooruit kan gaan. En jij? Maak jij duurzame keuzes? Leuk bijkomend voordeel vind ik dat je ook vaak goedkoper uit bent. Het is bizar wat je in een jaar weggooit en koopt aan spullen. Dit geld kun je ook gebruiken voor leuke ervaringen als reizen en concerten toch? :)
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 21 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
7
0

Recente en relevant artikelen