Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Stralend Istrië

Istrië, die aantrekkelijke miniatuurwereld. Het grootste schiereiland van de Adria ligt ten zuiden van de Alpen, aan de mediterrane, diepblauwe Adriatische zee.

Geschreven door Het zoete Hongaarse Leven
Gepubliceerd op: 2 okt 2021
3
102
2
Afbeelding via Pinterest
Afbeelding via Pinterest

Populaire vakantieregio

In de laatste 40 jaren ontwikkelde Istrië zich tot één van de leidende toeristische regio’s van Kroatië met tal van hotels, vakantie- en appartementencomplexen in en rondom de bekende vakantieplaatsen zoals Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin en Rabac.
Door zijn ligging aan de oostkant van de Adriatische zee zijn zonsondergangen in Istrië sprookjesachtig mooi
Afbeelding door Max Kobus via Unsplash
Op de landkaart laat Istrië zich snel vinden: gelegen in het westen van Kroatië, midden in zee en in de vorm van een hart. In het westen vind je vele kleine eilanden, vruchtbare akkers die tot aan de zee reiken, de schitterende zonsondergangen, iedere dag opnieuw. In het oosten fascineert de rotsachtige, vaak niet toegankelijke, steile kusten. De intens groene kleuren van het voorjaar en de zomer veranderen in de herfst in gele, rode en vlammende nuances.
Afbeelding via Pinterest
Afbeelding via Pinterest

Gevarieerde vakantie

Degenen die zon, zee, strand en vermaak in een vakantie verwachten, zitten goed in Istrië. Dit wordt in de vele vakantieparken en campings die Istrië rijk is ruimschoots geboden.

Alhoewel Istrië één van de bekendste en meest geliefde vakantieregio's aan de Adriatische Zee is, is het binnenland veel minder bekend. Dit is het "groene Istrië“. Hier vind je buitengewoon mooie landschappen. Groene heuvels, kleine steden, dorpen, rotsen, bossen, mergelduinen, kleine kerken, oude met klimop begroeide kastelen en nog veel meer dat uitnodigt tot een actieve vakantie.
Afbeelding via Pinterest
Afbeelding via Pinterest

Must see tips in Istrië

PULA - 3.000 jaar oude stad met talrijke cultuurhistorische monumenten. Het bekendste monument is het Amphitheater uit de Romeinse tijd.
ROVINJ - mediterrane flair in schilderachtige steegjes met kunstgalerieën, café's en restaurants. POREC - oude Romeinse stad met de onder bescherming van UNESCO vallende Euphrasius Basiliek uit de 6e eeuw.
MOTOVUN - middeleeuwse stad waar jaarlijks (eind juli) een filmfestival plaatsvindt. GROZNJAN - pittoresk kunstenaarsstadje met talrijke galerieën. HUM - de kleinste stad ter wereld waar slechts drie families wonen.
BRIJUNI EILANDEN - Nationaal Park, opgravingen en overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse tijd, voormalig zomerverblijf van president Tito. KAAP KAMENJAK - Natuurpark, paradijs voor wandelaars, zwemmers duikers, fietsers en visliefhebbers.
Afbeelding via Pinterest
Afbeelding via Pinterest
Afbeelding door David Boca via Unsplash
Wil je ook graag naar deze, of een andere streek van Kroatië op vakantie? Kijk voor een overzicht van voordelige accommodaties hier.

Lees meer over Kroatië

Het betoverende landschap van Zuid Dalmatië. De stralende blauwe kust. Kleine eilandjes en het mooie groene binnenland. Reden genoeg om deze regio te bezoeken. Vakantieplaatsen als Dubrovnik en Cavtat. De eilanden Korcula en het nationaal Park Mljet. Het zijn echte cultuur- én natuur hotspots.


Plitvicka jezera of Plitvice meren, is het bekendste Kroatische Nationaal Park en valt onder de bescherming van UNESCO, werelderfgoed. Zestien kleine meren die overgaan in watervallen vormen de hoofdattractie van dit unieke natuurpark dat zijn gelijke in de wereld niet kent.


De regio 'Primorsko Goranska', beter bekend als de Kvarner baai is één van de gebieden met de oudste toeristische tradities in Kroatië. In het midden van de negentiende eeuw was dit gebied al een geliefde winter vakantieplaats van de Oostenrijk-Hongaarse aristocratie. Niet voor niets staat deze regio ook wel bekend als Kroatisch Zwitserland.


3
Geschreven door Het zoete Hongaarse Leven
Gepubliceerd op: 2 okt 2021
3
102
2

Comments

  • 7 okt
  • 1
Interessant artikel.
  • 7 okt
1
  • 4 okt
  • 1
Interessant. Leuk geschreven.
  • 4 okt
1

Recente en relevant artikelen