Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Armoede in Nigeria

Nigeria is een land aan de westkant van Afrika en ligt aan de Zuid-Atlantische Oceaan. Net als in veel andere Afrikaanse landen komt er in Nigeria armoede en honger voor.

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 31 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
349
0
Afbeelding door Joshua Oluwagbemiga via Unsplash
Nigeria is een land aan de westkant van Afrika en ligt aan de Zuid-Atlantische Oceaan. Het land heeft een tropisch klimaat met veel regen gedurende het hele jaar. De temperatuur van Nigeria ligt tussen de 21 graden Celsius en 31 graden Celsius en de luchtvochtigheid ligt tussen de 90% en 100%. Het landschap van het land is erg gevarieerd. Er is een mangrove aan de kust, tropisch regenwoud, savanne en grassteppe. Net als in veel andere Afrikaanse landen komt er in Nigeria armoede en honger voor. De armoede in Nigeria zorgt ervoor dat er niet voldoende geld is om voedsel te kopen. Hierdoor ontstaan er voedselproblemen. De meest voorkomende voedselproblemen in Nigeria zijn kwantitatieve honger en ondervoeding. Door de armoede kan ook vaak niet aan de basisbehoeften van de inwoners voldaan worden. Veel kinderen in Nigeria gaan niet naar school. Ook beschikken veel mensen niet over goede gezondheidszorg en hebben ze geen huis om in te leven.

Contrast
Ondanks het feit dat Nigeria de grootste economie van Afrika is, heeft het grootste deel van de bevolking van het land geen toegang tot voldoende voedsel, water en sanitaire voorzieningen. Deze armoede komt voor het grootste deel door vele crisissen en corrupte leiders. Nigeria is economisch gezien voor het grootste deel afhankelijk van de productie en verkoop van olie. In de geschiedenis is het echter een aantal keer voorgekomen dat deze productie en verkoop niet volgens plan ging. Nigeria kon hierdoor niet genoeg winst maken met de olie, waardoor een aantal keer een crisis ontstond. Door deze crisissen raakten veel mensen hun baan kwijt en veel mensen die nog wel een baan hadden verdienden niet genoeg om van te leven. Wanneer een land meerdere keren met zo’n crisis te maken heeft gehad zal de arbeidsmarkt stilliggen, omdat werkgevers bang zijn om geld te verliezen. Hierdoor is de werkloosheid in Nigeria de afgelopen jaren gestegen en is het aantal werklozen nog steeds erg hoog. Ook zullen rijkere mensen hun geld minder snel uitgeven, omdat ze bang zijn dat ze het niet terug zullen verdienen. Hierdoor vermindert de handel binnen het land, waardoor het geld in handen blijft van steeds dezelfde personen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de economie binnen een land.

Corruptie
Corrupte leiders zorgen op een andere manier voor de slechte economie van het land. Door deze corruptie verdwijnt er namelijk veel geld van de bevolking in de kas van de regering. Deze regering is alleen uit op winst maken en deinst niet terug als dit ten koste gaat van de bevolking van Nigeria. In de afbeelding hiernaast is te zien dat 55 tot 70 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Dit komt doordat corrupte regeringen al meer dan 250 miljard uit de staatsportemonnee hebben gehaald voor eigen gebruik.

Interne factoren
Zoals Nigeria zijn er nog vele landen in Afrika, die te maken hebben met veel armoede. De interne factoren in deze landen dragen sterk bij aan de armoede. Net als in Nigeria hebben veel Afrikaanse landen maar één bron van inkomsten (voor Nigeria is dit olie). Libië verkrijgt bijvoorbeeld ook een groot deel van hun inkomsten door olie te produceren, net als Algerije. Hierdoor is de kans op een economische crisis groot en dit is niet gunstig voor de economie. Zoals eerder uitgelegd draagt een economische crisis bij aan de groei van de armoede binnen een land. Ook hebben veel Afrikaanse landen op dit moment een corrupte regering of hebben deze gehad. Dit komt doordat er in Afrika niet voldoende democratisch wordt besloten over wie het land zal gaan leiden. Ook heeft de bevolking in Afrika geen invloed op de regels en wetten, Waardoor corrupte regeringen alle vrijheid hebben om de regels naar hun eigen voordeel te vormen. Hierdoor is veel geld van de bevolking verdwenen ten goede van een kleine groep mensen, namelijk de corrupte leider.  Ook dit draagt bij aan de armoede in Afrikaanse landen.

0
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 31 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
349
0

Recente en relevant artikelen