Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ondernemen en je prijs

Moet je veel vragen voor je product wanneer je goed verkopen wilt? Of, kan je ook mooie producten maken voor de consument met de minder grote portemonaie?

Geschreven door Peerke van den Broek
Gepubliceerd op: 2 dec 2023
2
69
1
Foto via pixabay van nosheep
Foto via pixabay van nosheep
Al jaren droom ik van een eigen bedrijf. Al jaren wil dat niet lukken.
Ik heb de verkeerde idealen, ik wil graag dat datgene wat ik doe beschikbaar is voor iedereen, of je nu rijk bent of arm.
Dat heeft consequenties voor het bedrag dat ik voor mijn schrijfproducten vraag.
Ik maak dus op dit moment e-books en verkoop deze via Kobo. De boeken zijn gericht op taalspel. Mijn doel is, om straks workshops te gaan geven waarbinnen dit taalspel een rol speelt. Ik denk anderen aan te kunnen leren hoe je door middel van dit taalspel bijvoorbeeld reclame maakt.
Kijk je bijvoorbeeld naar de reclames van Cool-blue, dan zijn deze doorspekt van het homoniem, soms in beeld, soms in gesproken of geschreven tekst. Een homoniem is een woord met meer dan één betekenis en mijn eerste taalspel boekje gaat hierover.
Op Kobo is het laagste bedrag dat je kan vragen voor zo’n boekje, zonder dat er ineens heel veel naar Kobo gaat, twee euro.
Dat is dus meteen ook het bedrag dat ik voor mijn boeken vraag.
Maar, wanneer je met echte ondernemers spreekt, dan geven ze terecht aan dat een laag bedrag vragen voor je product ook meteen de waarde ervan naar beneden haalt. Het klopt! Zelf kijk ik ook naar producten en laat ik vaak in mijn overweging meespelen dat het goedkopere product van de twee die voldoen aan mijn eisen waarschijnlijk minder van kwaliteit is.
Lastig!
Los van dat geld dat ik zelf vraag, is ook het geld dat anderen vragen voor de stappen die ik moet nemen om tot een goed product te komen, op dezelfde basis opgebouwd.
Wanneer je kijkt wat redactie van een boek kost, voordat je het op de markt brengt, dan betaal je al snel meer dan 1000 euro voor die redactie. Maar het boek heeft dan nog niets opgebracht. (Zeker wanneer je dus weinig gaat vragen, gaat het ook weinig opbrengen om dezelfde reden).
Ik wil hier heel graag verandering in brengen, producten laagdrempelig inzetten.
Zijn er mensen die mij hierin willen ondersteunen?
Samen redactie doen, samen marketing, samen schrijven, samen illustreren, samen mooie bundels maken, samen inspiratie opdoen.
Mijn site www.dedraaischrijf.nl is hiertoe in het leven geroepen. Neem contact op wanneer je er iets in ziet.
2
Geschreven door Peerke van den Broek
Gepubliceerd op: 2 dec 2023
2
69
1

Comments

  • 4 dec
  • 1
Ik kwam met veel plezier bij jou op de koffie Peerke. Zoals altijd graag gelezen Peerke.
  • 4 dec
1

Recente en relevant artikelen