Artikel.nl
Artikel.nl - ode van een schrijver aan dit nieuwe platform

Beste mede-schrijvers, volgens mij zijn we nu een maandje onderweg op Artikel.nl. Regelmatig lees ik jullie mooie stukken die voorbij komen en ja, ik deel dan graag kopjes koffie uit. Nu is het tijd om ook de makers van Artikel.nl in het zonnetje te zetten. Wat vind ik leuk aan jullie? Dat lees je lekker hierrrr… :)

Geschreven door Wendy Petiet
Gepubliceerd op: 23 juni 2021
12
50
19
Afbeelding door Dan Counsell via Unsplash

#1 Nieuwe contacten

Lieve mensen van Artikel.nl, dat hebben jullie goed bedacht met die social media plugins op het platform. Zo zijn andere schrijvers op mijn Instagram terecht gekomen en vice versa. Met sommigen heb ik zelfs al hele leuke gesprekken gevoerd.

Nooit gedacht dat ik op één platform zoveel fanatieke schrijvers zou vinden. Ik vind het heerlijk om met de mensen hier te connecten. Dus volg, reageer en ga gezellig een gesprek aan. Vind ik leuk, vind ik leuk! <3

#2 Vrij schrijven

Als ik voor klanten schrijf, kan ik natuurlijk niet over mijn eigen zielenroerselen schrijven. Misschien vinden ze dat leuk als verhaaltje voor het slapen gaan, maar zal commercieel gezien voor hen weinig opleveren. Jullie platform biedt mij de mogelijkheid om lekker te schrijven wat ik wil.

Binnenkort krijgen jullie concurrentie van de website van mijn bedrijf, die nu nog in de maak is. De vetste content bewaar ik lekker voor mezelf, haha! Tot die tijd geniet ik van het luchten van mijn hart op Artikel.nl. Dus ook daarvoor, thanks guys & gals!

#3 Een klein extra zakcentje

Ik heb nog niet zoveel kopjes koffie gekregen als Noa of Rudi bijvoorbeeld (dik verdiend btw), maar wie het kleine niet eert… Als ik regelmatig stukjes hier blijf posten heb ik toch af en toe een gratis etentje of bezoek aan de kapper. Mijn haar is duur, dus plz bring me coffee

Naarmate jullie platform groeit (wat het ook zeker zal doen) krijgen de pioniers van Artikel.nl vast nog wat extra kopjes koffie voor oude artikelen. Wie weet? Al is het maar omdat wij laten zien hoe je hier mooie artikelen plaatst.

#4 Inspiratie van anderen

Als schrijver zit je zo enorm in je eigen bubbel. Ik heb dat soms ook met mijn eigen woorden, zinsbouw en stopwoordjes. Als ik stukken van anderen lees, krijg ik weer leuke nieuwe invalshoeken die ik kan gebruiken voor mijn werk. Daarnaast vind ik het zeer leuk en vermakelijk om werk van andere schrijvers te lezen. Ik heb er al heel wat meesterwerken tussen zien staan. Ga zo door allemaal!

#5 Opbouwen van een portfolio

Zolang mijn eigen website nog onderweg is, kunnen klanten op dit platform zien wat ik kan als creatief schrijver. Ik weet dat potentiële opdrachtgevers zoeken op mijn naam. Die gebruik ik ook op Artikel.nl, dus ik genereer met mijn naam traffic naar jullie site. Thank me later ;)

Nu even zonder dollen: team Achter artikel.nl, jullie doen het onwijs leuk. Bedankt en vooral lekker doorgaan!
12
Geschreven door Wendy Petiet
Gepubliceerd op: 23 juni 2021
12
50
19

Comments

 • 27 juni
 • 0
Ik heb dit platform ongeveer twee weken geleden ontdekt en ben echt blij! Zeker omdat het nog nieuw is en we nog in het begin staan van Artikel.nl. Het lijkt me dat de makers heel blij zijn met dit artikel :)
 • 27 juni
0
 • 24 juni
 • 1
Ik ben ook zo een blije schrijver die het heerlijk vind om op dit mooie platform mijn ziel te delen. Ik kijk enorm uit naar alle waanzinnige dingen die we samen nog gaan beleven en voel me hier thuis en veilig. Ik schrijf al heel mijn leven, dit is mijn uitlaatklep maar durfde tot nu toe het nooit te delen en ben zo blij dat ik het wel doe nu. Ik hoop je artikels te kunnen blijven lezen en elkaar nog veel te inspireren.
1
 • 24 juni
 • 1
Inderdaad, er is hier genoeg te beleven!
 • 24 juni
1
 • 24 juni
 • 1
Het is een leuk platform met veel groeipotentie, dus om inderdaad met de andere een van de eerste schrijvers te zijn is super leuk!
 • 24 juni
1
 • 23 juni
 • 1
Ook ik ben blij met artikel.nl!
Hoewel ik hier nog maar net kom kijken voel ik mij gewaardeerd, én ik leer nieuwe schrijvers kennen, hoe leuk!
Uiteraard is het beloond worden ook erg fijn ;-)
Ik hoop hier nog lang te mogen schrijven!
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen