Artikel.nl
Artikel.nl... dubieus of niet?

Aangezien dit blijkbaar de enige manier van respons is.

Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 15 nov 2021
5
22
8
We zijn intussen een seizoen verder en toch blijf ik tegen dezelfde minpunten aanlopen. Midden vorige maand vroeg ik na een paar toch wel productieve dagen nog eens een uitbetaling aan. Deze keer toch wel voor een redelijk bedrag, zodoende iets opzij te zetten. Omdat het vorige zomer via de bank toch wel meer dan twee weken duurde dacht ik deze keer Paypal aan te duiden. Gezien het elektronisch karakter zou dit nog zo vlot moeten gaan... Of toch niet.

We zijn intussen meer dan 3 weken verder. Nog steeds wist ik de gevraagde €50 niet te ontvangen. Ik stuurde reeds 2 maal een mail vragende naar de uitbetaling, welke telkens onbeantwoord bleef. Vandaag dan maar geprobeerd via Facebook, maar ook daar geen succes. Dan maar weer op deze manier... hopend zo toch aan de alarmbel te kunnen trekken.

Ik kan heus wel begrip opbrengen dat verdiensten en feedback hier niet de prioriteit zijn, maar dan wil toch niet zeggen dat ze ineens overbodig zijn. Service is en blijft belangrijk! Er waren hiervoor trouwens ook velen van ons die wilden helpen, maar ook dat werd niet begrepen, noch aanvaard.

Daarnaast duurt het tegenwoordig vele dagen tot bijna een week eer artikels nu dat befaamde lintje krijgen. Wat dus eigenlijk een week afdoet van die 60 dagen van potentiële verdiensten. Want als ik me goed herinner kon een artikel pas opbrengen nadat jullie het goedkeurden, en zijn dus alle views die eerste paar dagen verloren. Terwijl algemeen geweten is dat de eerste paar dagen na publicatie vaak het interessants zijn, daar het dan nieuws is. Ook wanneer ik tijdsgebonden artikelen maak is dit een slecht verhaal, want zo loop ik de feiten achterna.

Wie van jullie ervaart nog problemen? En wie overweegt de overstap hierdoor naar toch weer een ander - al dan niet beter? - platform?


5
Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 15 nov 2021
5
22
8

Comments

 • 25 nov
 • 1
Dubieus weet ik niet, ik blijf geloven in het goede, maar onduidelijk en raar dat klopt wel. Ik blijf gewoon overal aankloppen zodat ze ooit wel antwoorden. Heb het al meermaals aangekaart van de communicatie maar blijkbaar blijft dit gewoon zo. Ik ben van het persoonlijke maar als dit niet werkt, tja dan ontstaat er frustratie.. Begrip groeit nochtans met transparentie. Dit is een prachtig platform met veel potentie, een geweldige verzameling schrijvers en lezers maar hoe gaat dit eindigen? Een hoop creatievelingen staat in de kou en uit het oog uit het hart, ik hoop van niet...Het lijkt al vijf na twaalf dus tijd voor actie en reactie dus op alle opgesomde gebieden. Artikel luister aub naar deze noodkreet!
 • 25 nov
1
 • 24 nov
 • 1
Wat ik vooral jammer vind is het gebrek aan communicatie en het constant veranderen, vooral naar verdiensten toe. Die zijn zonder communicatie serieus gezakt. Het is gewoonweg onmogelijk om te behalen wat hier beloofd wordt. (300 euro per artikel...) Ik heb een artikel met meer dan 1000 views, maar blijkbaar stopt die telling als je de 1000 behaald hebt. Het blijft op 1K staan. (En ik heb zeker geen 300 euro verdiend er aan, zelfs geen tiende daarvan !)
Dat geheime algoritme lijkt vrij willekeurig...
Ook de uitbetalingen laten steeds langer op zich wachten, net als de goedkeuring van een artikel.
Ik vraag hier niet om hoge verdiensten, of snelle uitbetalingen, maar om wat meer communicatie. En zeker als er iets verandert. Het is demotiverend als schrijver om in het ongewisse gelaten te worden...
 • 24 nov
1
 • 24 nov
 • 3
Vandaag 24/11 een betaling gehad van een vraag om betaling van 24/10 en 31/10. Artikel.nl betaalt dus wel degelijk maar heden ten dage pas na een maand of iets minder. Communicatie is nog nooit vlot geweest en de opbrengsten zijn de laatste week/weken heel wat minder geworden. Het is natuurlijk een sneeuwbaleffect... minder vlotte betaling, minder lust nog om te schrijven en dus op zich weer minder opbrengst. Mijn vervolgverhaal is plots na 18 hoofdstukken niet meer goed om te keuren zonder feedback. Het is, en ik ben van nature toch wel geduldig dacht ik, frustrerend aan het worden. Ik hoop dat de mensen van artikel deze reacties lezen en ik ben in contact met nog een tien à elf collega's die dezelfde opmerkingen hebben. De belofte dat men met een artikel 300 euro kan verdienen raakt kant noch wal en zou dringend moeten aangepast worden of weggehaald van de site want dit is misleidende reclame en strafbaar!!! Voilà, ik hoop dat ik met deze mijn standpunt ook heb duidelijk gemaakt.
3
 • 25 nov
 • 0
Ja en het lijkt erop dat ik nu dubbel met de gebakken peren zit, want nu kunnen ze blijkbaar men email bij paypal niet goedgekeurd krijgen, wat zou willen zeggen dat Artikel.nl de overschrijving moet intrekken (die ze ook bij mij op de 24e doorvoerden. Betalingsdag?) en herdoen naar een ander email. En hoe kan ik dit uitleggen als er nooit iemand van antwoord is.
 • 25 nov
0
 • 16 nov
 • 0
Uitbetalen is bij mij goed gegaan. Het komt wel goed denk ik. Misschien hadden ze niet verwacht dat er veel schrijvers zich zouden melden.
0
 • 23 nov
 • 0
Intussen welgeteld een maand verder, nog steeds geen woord of euro gezien
 • 23 nov
0
 • 16 nov
 • 0
Het uitbetalen heb ik nog niet geprobeerd, maar de communicatie is idd alles behalve goed.
 • 16 nov
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen