Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Besparen op make-up en Verzorging

Als je cosmetica-en verzorgingsproducten van goede kwaliteit gebruikt kunnen deze behoorlijk prijzig zijn. Zo kan elke liefhebber van beauty en make-up artikelen daarom wel wat tips gebruiken en besparen op deze producten. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 29 okt 2021
3
43
6
Afbeelding door Nastya Dulhiier via Unsplash

Cosmetica: Luxe merk, of niet?

Moet je altijd een luxe (lees: duur) merk kopen, of zijn de voordelige merken net zo goed? Het wisselt, soms ben je inderdaad met een wat duurder merk beter af, maar dat is echt niet altijd het geval. Wat verwacht je van een verzorgingsproduct, welk huidtype heb je, waar hou je van ..... er zijn zoveel factoren die meespelen. Ook met make-up is het uitzoeken wat je goed bevalt, het is dus heel persoonlijk.
Hieronder geef ik wat tips om zuinig met je cosmetica producten om te gaan.
Er zijn er veel, dus wellicht heb je zelf nog aanvullende tips (graag).

Tubes crème bijna leeg? Knip ze open

 1. Waarschijnlijk wel bekend. De tube crème is bijna leeg, dan maar weggooien? Niet doen, knip de tube open, ongeveer halverwege en knip dan van de van de afgeknipte onderkant nog een reepje af. Zo kun je de onderkant op de bovenkant plaatsen om hem dicht te doen en kun je de rest van de tube makkelijk leeg maken. Je zult versteld staan van wat er nog in zit.
 2. Waarom geen huismerk van de drogisterij (supermarkt)? Je vindt bijna elk product onder een eigen label en ze zijn prima. Zelf heb ik in de drogisterij / parfumerie gewerkt en heb de meest luxe producten voorbij zien komen: Mooie merken en heerlijk om te gebruiken, maar een huismerk is vaak even goed, alleen veel voordeliger. Je kunt het allicht uitproberen en als het niet bevalt, ga je terug naar je vertrouwde merk. Het scheelt de nodige euro's.
 3. Koop geen wegwerp artikelen, maar navul verpakkingen. Je kun heel makkelijk een zeeppompje vullen vanuit zo'n grote navulfles. Win-Win: Portemonnee en milieu blij!
 4. Wil je van bepaalde producten toch het A-merk blijven gebruiken? Natuurlijk, heb ik ook. Probeer dan wel op de aanbiedingen te letten en koop er meer van, wellicht haal je dan de volgend actie en heb je weer geld bespaard.
 5. Heb je wel eens goed gekeken hoeveel (onnodige) potjes, flesjes en tubes er in de badkamer staan? Nou ik wel en gelukkig heb ik maar een kleine badkamer met 3 kleine plankjes, dus daar kan niet zoveel op staan. Ga eens aan de slag en ruim op. Laat alleen staan wat je echt dagelijks / wekelijks gebruik en zet de rest in de kast. Maak dan eerst eens alles op en koop dan pas nieuw. soms kun je ook 1 product voor meerdere doeleinden gebruiken.
 6. Wist je dat er nog 1/3 lipstick in de huls zit en jij denkt dat het op is? Nee hoor, met een lippenkwastje kun je het helemaal op gebruiken. Dat scheelt behoorlijk, als je vaak lipstick gebruikt.
 7. Heb je een lipstick gekocht die toch net niet helemaal jouw kleur is? Combineer hem eens met een andere kleur en sta versteld van het (vaak mooie) effect. Je kunt er ook een lipgloss over doen.
 8. Een gebroken lipstick is heel vervelend. Draai nooit de lipstick helemaal uit de huls, maar een klein stukje dan voorkom je het. Mocht het toch gebeuren dan kun je het "lijmen" met een aansteker. Houd het vlammetjes van de aansteker aan de onderkant van het afgebroken stuk en laat het iets smelten. Druk het dan op de lipstick en laat het vlammetje even voorzichtig langs de hele breuklijn gaan, veeg er even met je vinger over en je hebt weer een complete lipstick.
 9. Mascara .... hoeveel zit er nog in? Moeilijk te zeggen en op een gegeven moment lijkt het alsof er niets meer in zit, maar als je de mascara in een kommetje warm water zet (met het borsteltje naar beneden) dan wordt het weer vloeibaar en kun je nog een tijdje door.


Afbeelding door Laura Chouette via Unsplash
3
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 29 okt 2021
3
43
6

Comments

 • 4 feb
 • 1
Even een reactie over de tubes.
Er bestaan hulpmiddeltjes voor, zonder de tube open te knippen.
Een soort van dubbel stangetje dat je op de tube plaatst en dan draai je hem leeg.
Ik ga ervan uit dat je dat vindt in sommige winkels.
1
 • 5 feb
 • 0
Dat klopt, maar ik vind dit ook goed gaan. Bedankt voor de tip.
 • 5 feb
0
 • 3 feb
 • 1
Ik knip inderdaad ook altijd mijn tubes open, je staat versteld van hoeveel product er dan nog uit te halen is!
1
 • 4 feb
 • 0
Klopt en dat wordt vaak vergeten.
 • 4 feb
0
 • 31 okt
 • 2
Niet voor mij, maar alleen al je koffie was meer dan de moeite waard trijnie!
2
 • 31 okt
 • 0
Dank je, jij zet ook lekkere koffie.
 • 31 okt
0

Recente en relevant artikelen