Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Digital Nomad Dag 12: afwijzing, fotoshoot, business coaching

Het leek erop dat ik dagelijks zou bloggen op dit platform. Dat is helaas niet gelukt en dat geeft verder helemaal niets. Vanaf nu pak ik de draad weer op en deel ik weer mijn avonturen met jullie als digital nomad.

Geschreven door Wendy Petiet
Gepubliceerd op: 16 juli 2021
3
9
3
Afbeelding door Joel Rohland via Unsplash

Werken in een warm land

Het ziet er altijd zo fantastisch uit: van die digital nomads die werken met hun laptop vanaf het strand of een terras. De waarheid zit toch even iets anders in elkaar. Werken vanaf een strandbed is niet handig. Er komt zand tussen je laptop, je zit niet goed voor je werk en er komt zand tussen je toetsenbord. Laat je dus niet gek maken door de foto’s die je op Instagram ziet.

Ik heb een fijne werkplek op het dakterras van het pension. Echter lonkt het strand wel waar ik een heel goed uitzicht op heb. Ik werk tot ongeveer 16.00/16.30 en dan ga ik wel zwemmen en zonnen. Volgende week vertrek ik naar Las Palmas, de hoofdstad van het eiland. Ik heb inmiddels van een dame hier in het pension de tip gekregen wat een leuke plek is voor digital nomads om te werken. Bovendien weet ik dat ik nu toch goed ga op de snelle energie van een drukke stad. Tot die tijd mag ik hier nog even genieten van de zon.

Afwijzing hoort er ook bij

Ik was bezig met een aantal vaste projecten binnen te halen. Helaas zijn beide niet gelukt. Jammer, want ik beschouwde de buit als binnen. Ik weet nu dat afwijzing er ook bij hoort en dat dit ook risico is van het vak als ondernemer.

Wat er ook gebeurt, ik beschouw mijn missie en reis als ondernemer nog lang niet verloren. Er zijn een aantal andere dingen die ik in gang heb gezet. Zo ben ik nog altijd bezig met mijn logo, branding en huisstijl voor mijn website en Instagram. Uiteraard blijf ik nog doorgaan met mijn acquisitie en het werken aan nieuwe projecten.

Fotoshoot voor mijn website

Mijn website is in de maak en daar wil ik goede foto’s voor hebben. Al in Nederland had ik contact gelegd met een goede fotograaf die hier op het eiland werkt. Afgelopen woensdag 14 juli had ik de fotoshoot en damn wat had ik het naar mijn zin.

Ik had wel bijna de shoot gecanceld, want mijn reptielenbrein kwam om de hoek kijken. Hoor ik wel op de foto te gaan? In mijn perceptie zijn modellen lang en dun (alles wat ik niet ben met mijn 1.55 en mijn ronde vormen). Ook ben ik niet meer die fitness chick van vroeger, die moeiteloos in een maatje 34 gleed. En zouden mijn acné-littekens niet heel erg op de foto te zien zijn?
Gelukkig stelde fotograaf Aljosa mijn heel erg op mijn gemak. Met zijn 20 jaar ervaring wist hij precies welke foto’s te maken, zag hij waar het licht het beste was en hij kan straks ook de foto’s mooi bewerken. Ik ben zo benieuwd hoe ik er straks uitzie op de plaatjes. De foto’s zijn op 3 verschillende locaties geschoten: in een chique hotel, in de haven van Puerto de Mogán en in de bergen.

Dit verhaal kreeg nog een grappige wending: onderweg naar de bergen merkte ik dat mijn MacBook niet meer in mijn tas zat. Heel even kreeg ik een paniekaanval en ik zei tegen Aljosa: ‘Oh noooo! We must go back!’ In paniek rende ik door de lobby van het hotel en ja hoor… daar lag mijn oog-Appeltje. Zonder dat ding kan ik namelijk helemaal niks meer. Ik was zó blij dat ik hem weer in mijn armen mocht sluiten.

Aan de slag met een business coach

Als ondernemer met ADHD kan ik zeker wel wat extra sturing gebruiken. Ik heb daarom contact gezocht met een business coach die tot de top van Nederland behoort. Zijn naam is John Slabbekoorn van Lifestyle Of Business.

Als mevrouw hier iets doet, dan doet ze het ook echt goed. Ik ga vanaf augustus, als ik weer terug ben in Nederland, aan de slag met de co-coach van Lifestyle Of Business Rianne Bakker. Het 1-op-1 traject duurt 6 maanden en ik heb er gigantisch veel zin in. Ik ga dit keihard rocken. Ik verwacht niks anders op dat gebied.

Ik heb zin in de toekomst

Ik ben hier zo lekker bezig dat ik soms niet doorheb wat ik tot nu toe allemaal heb gedaan én bereikt. Het gekke is dat ik ondanks deze bizarre stap helemaal niet bang ben wat er allemaal gaat gebeuren. Ondanks de afwijzingen en dingen die niet altijd even lekker lopen, heb ik vertrouwen in alles wat komen gaat. En ik zal zeker weer vaker een verslag uitbrengen. Wellicht zelfs morgen al ;)
3
Geschreven door Wendy Petiet
Gepubliceerd op: 16 juli 2021
3
9
3

Comments

  • 14 sep
  • 0
Ik kan me helemaal inleven. Als ik dit zo lees ben je super goed bezig. Niet alleen met je business, maar ook met je persoonlijke ontwikkeling en dat is alleen maar goed! Ik ga ook even je andere dagen lezen. Ben benieuwd!
  • 14 sep
0
  • 16 aug
  • 0
Ik lees hier even bij...
  • 16 aug
0
  • 13 aug
  • 0
Leuk om je avonturen te volgen, hier en op insta, go girl!
  • 13 aug
0

Recente en relevant artikelen