Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Een aantal iconen in het kort

Jennifer Lawrence, Nadine Boersen, Leona Phillipo, Rowan Atkinson, Justin Bieber en Steve Jobs. Een aantal iconen in het kort.

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 27 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
18
0
Afbeelding door Md Mahdi via Unsplash

Jennifer Lawrence (actrice)

Jennifer Lawrence is beroemd geworden in de filmwereld. In 2006 begon ze met gastrollen in televisieseries zoals Monk en Cold Case. Maar al snel deed ze auditie voor een aantal films en speelde ze in haar eerste televisiefilm. Ze speelde in steeds meer films en in 2013 won ze een Oscar en haar eerste Golden Globe. Een jaar later won ze nog een Golden Globe. Ze speelde in veel bekende films zoals de hoofdrol van Katniss Everdeen in The Hunger Games.

Nadine Broersen (sportster)

Nadine Broersen heeft van haar hobby haar carrière gemaakt. Toen ze 9 jaar was begon ze met atletiek. En ze was goed. Ze bleek aanleg te hebben voor alles wat ze probeerde, zowel lange afstanden lopen als meerkamponderdelen. Als kind won ze verschillende prijzen en op haar 15de werd ze al verkozen tot sportvrouw van het jaar. Haar aanleg bleek echter meer op de baan te liggen en ze won steeds vaker op de meerkamp. Nu is ze eigenaar van verschillende medailles van het NK en een voorbeeld voor veel jonge atleten.

Leona Philippo (zangeres)

Leona Philippo is nu een beroemde zangeres. Op haar derde begon ze met pianospelen en toen ze ouder werd ging ze naar het conservatorium. Toen ze stopte met haar school om de muziekwereld in te trekken werd ze meteen gevraagd door de Nits om mee te touren. Daarna speelde zij in musicals en in 2012 deed ze mee aan de Voice of Holland waar ze zich zelf voor moest opgeven. En ze won. Nu staat ze bekend als goede zangeres en heeft veel cd’s gemaakt.

Rowan Atkinson (komiek)

Veel mensen kennen Rowan Atkinson beter als Mr. Bean. Deze acteur heeft het ver geschopt met films als Johnny Enlisch. Zijn komediecarrière begon tijdens het Edinburgh festival Toen werd hij ontdekt en begon aan zijn lange carrière als scriptschrijver, Engels komiek en acteur. Daarna ging het snel. Hij heeft in meer dan 30 films gespeeld.

Justin bieber (zanger)

Justin Bieber is beroemd geworden via het internet. Op z’n zestiende plaatste hij een filmpje voor z’n familie op youtube en werd meteen beroemd. Hij werd ontdekt en kwam in televisieseries en begon op te treden. Zijn liedje Baby werd een van de meest bekeken filmpjes op youtube. Tegenwoordig weten veel mensen niet dat hij met youtube begonnen is. Hij heeft veel nieuwe liedjes gemaakt en is beroemde zanger geworden.

Steve Jobs (oprichter Apple)

Steve Jobs is de oprichter van Apple. Samen met twee vrienden was hij erg geïnteresseerd in computers. Naast handig met computers was hij ook goed in zaken doen. Daardoor is hij zo succesvol geworden. Na de aankoop van goede aandelen werd hij miljonair. Door zijn kennis van technologie ontwierp hij samen met zijn vrienden de eerste Apple computer. Na de verkoop van de eerste computers begon hij met het produceren van betere computers en andere apparaten zoals de iPod en laptoppen. Hij was een van de succesvolste mensen ter wereld en heeft miljoenen verdiend.
0
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 27 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
18
0

Recente en relevant artikelen