Artikel.nl
Eindelijk lente

Na een periode van donker, komt het licht weer terug....

Geschreven door Bianca van Orsoy
Gepubliceerd op: 26 aug 2021
0
1
0
Het is weer lente
Het is weer lente
Afbeelding door G-R Mottez via Unsplash
In deze tijd van Covid-19 en alles wat daar aan hangt, was de afgelopen lente zeer welkom. Het is een lastige tijd die we achter de rug hebben. We zaten vaker thuis, we konden minder vaak afspreken. We zaten midden in de winter nog in een pandemie.
Zeker na een lange winterperiode; voor het gevoel kan de winter langer duren dan de drie maanden die het werkelijk duurt. Het is koud, dagen achtereen. Het wordt vroeg donker, die omschakeling is niet makkelijk als je er middenin zit.
In de winter kun je last krijgen van een winterdepressie; de combinatie van kortere dagen, langere nachten en het gebrek aan zonlicht kan een behoorlijke aanslag plegen op je fysieke en mentale gezondheid. Je hebt wellicht wat vaker neerslachtige, sombere gedachten.
Je hebt wellicht wat minder energie dan je in het voorjaar en de zomer zou hebben. Je hebt dagen dat je nergens zin in hebt.
Wanneer deze periode eindelijk voorbij is, breekt de lente aan. Het wordt warmer, het blijft iets langer licht. Je voelt je niet meer zo’n molletje. Alles komt weer tot bloei.
Je hebt weer zin om dingen te ondernemen. Misschien heb je zin om iets nieuws te gaan doen, misschien een nieuwe baan of een side hustle of je wilt gewoon je huis opnieuw inrichten. Kortom: je hebt weer nieuwe energie.
Je wilt naar buiten gaan, in het zonnetje gaan lopen, nieuwe inspiratie opdoen. We hebben hoop, we denken: nieuwe dag, nieuwe kansen. Dit gebeurt elk jaar; het hoort erbij.
Er is een tijd voor terugtrekken, er is een tijd om naar buiten te gaan. Een tijd voor overdenken en stilstaan en reflectie, er is een tijd voor actie, voor stappen zetten. Een tijd van doen. Een tijd van eruit met het oude, erin met het nieuwe.
Dus ja; de lente is altijd weer welkom, met nieuwe kansen, nieuwe dingen, nieuwe energie. Tijd voor een nieuwe ik.
0
Geschreven door Bianca van Orsoy
Gepubliceerd op: 26 aug 2021
0
1
0

Recente en relevant artikelen