Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Hou van mensen, gebruik dingen

Hou van mensen, gebruik dingen. Het omgekeerde werkt nooit.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 26 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
35
0
Afbeelding door Vonecia Carswell via Unsplash

Minimalisme

Voor mij is dit een van de krachtigste quotes uit de Netflix-documentaire 'Minimalism'. Deze documentaire volgt de boekpresentatie van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Voornamelijk de bredere kijk op minimalisme maakt deze documentaire de moeite waard. Het gaat niet alleen om het bezitten van zo min mogelijk spullen. Er wordt ook ingegaan op ons enorme gebruik van de mobiele telefoon, de marketing die op kinderen is gericht en je relaties met anderen. Hoe bizar is het eigenlijk dat je zo'n 150 keer per dag op je mobiel kijkt? En heeft je nichtje van 7 echt alle poppen en speelgoed nodig die ze op televisie heeft gezien? Of erger... haar eigen telefoon?


Voor mij is minimalisme een krachtig middel om bewuster in het leven te staan. Ja, ik heb als vrouw zijnde nog aardig wat kleding en schoenen, maar ik ben veel bewuster in mijn aankopen. Bovendien laat de serie ook zien dat het echt oké is als je niet op alle vlakken minimalistisch leeft. Voor sommige hobby's/werk heb je meer spullen nodig. En voor je kinderen is het hebben van maximaal vijf stukken speelgoed ook niet altijd even realistisch. En dat is helemaal prima!

Minimalisme en geluk
Het grootste vraagstuk voor alles wat je bezit/koopt zou dit moeten zijn: maakt dit mij echt gelukkig? Vaak kom je tot het inzicht van niet... Een ontpluizer voor je kleding bijvoorbeeld. Hartstikke nuttig om oude kleding op te knappen. Maar eerlijk: die vijf truien van de Primark hebben stukken meer kans op pluisjes dan die ene duurdere trui van betere kwaliteit, toch?

Een minimalistisch leven zorgt voor rust. Rust in financiële zin en mentaal. Je hoeft niet meer zoveel. Het maakt je leven rijker, waardoor er meer geluk ontstaat!
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 26 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
35
0

Recente en relevant artikelen