Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Rolling Stones: Zipped Up in Groningen

2 juni 1999 waren de Rolling Stones voor het eerst in Groningen met hun concert in het stadspark. 21 jaar later zijn ze terug in de stad met hun eigen tentoonstelling: Rolling Stones Unzipped. Het had een legendarische tentoonstelling moeten worden, maar met de nieuwe lockdown in Nederland missen we de tentoonstelling, en verwacht directeur van het museum Andreas Blühm zelfs verlies te gaan draaien.

Geschreven door Sigrid Lof
Geschreven op: 9 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
66
0
Afbeelding door Girl with red hat via Unsplash
Enkele fans hebben nog vlak voor de lockdown de tentoonstelling weten te bezichtigen: "Ik ben al vijftig jaar, misschien zelfs al langer, fan van de Rolling Stones. Ik was ontzettend verliefd op Mick Jagger en zocht vriendjes uit die op hem leken", zo vertelt Emily Posthumus, één van de eerste bezoekers. "Het was een trip down memory lane. Ze hebben het einde van de tentoonstelling zo opgesteld dat je het idee hebt dat je bij een concert bent. Nu we niet meer naar evenementen mogen, voelde ik daar ineens hoe erg ik dat miste. Ontzettend mooi. Als de tentoonstelling helemaal niet meer door mag gaan, zou dat een doodsteek zijn voor het museum."

Groot fan Tonnie van der Waal is bij de opening van de tentoonstelling geweest. Hij runt een Rolling Stones fanpagina en kreeg de primeur: "Er was in heel Groningen veel aandacht aan besteed. Als je Groningen in rijdt, word je direct begroet door het iconische tongue-and-lips logo waar de Stones om bekend staan. Ik was sowieso nog twee keer heen geweest als dat had gekund. Er staan nu al plannen op papier om naar de volgende locatie te gaan: Marseille in Frankrijk, is dat. In de eerste instantie hopen we dat hij in Groningen nog open mag, want voor het museum heeft ontzettend veel onkosten gemaakt om de tentoonstelling naar Nederland te halen. Het zou erg zonde zijn als ze het niet af zouden kunnen maken."

Overleg over of de tentoonstelling wellicht wat langer in Groningen zou mogen blijven dan gepland, loopt nog.
0
Geschreven door Sigrid Lof
Geschreven op: 9 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
66
0

Recente en relevant artikelen