Artikel.nl
Editorial Approved Badge

The Haunting of Hill House - Review

The Haunting of Hill House - Review

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 11 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
2
34
1
Afbeelding door Oscar Vargas via Unsplash
Het verhaal
Een angstaanjagende horror serie van Netflix die zijn troeven verdient. Elke scene bouwt steeds de spanning op die ervoor zorgen dat je niet meer van het scherm weg kan kijken. Een constante steen in je maag van angst omdat je simpelweg niet weet wat eraan gaat komen.

Het verhaal gaat over een schrijver die zijn jeugd heeft beschreven over het leven in een spookhuis.

Over de verhalen van zijn ouders, en de verhalen van zijn broers en zussen. Tussen de afleveringen door verandert het standpunt steeds over wie er precies is aan het vertellen en het schakelt ook over naar het heden waar de Familie nog steeds geteisterd wordt.

Jump scare
Het mooie aan deze serie vind ik dat je de schrik momenten niet verwacht en er verschillende plot twist zijn op het einde van het seizoen die je totaal niet zag aankomen. Dus deze serie is niet zoals de Hollywood horrorfilms waarin je weet dat wanneer de muziek opeens weg is voor een x aantal minuten dat je kan aftellen tot de 'jump scare' tevoorschijn komt.

Maar ook het feit dat ik het nu al drie keer bekeken heb en ik er zeker van ben dat ik niet alle in de achtergrond verstopte geesten heb ontdekt. Dit zorgt voor een unieke ervaring want de geesten die jij ziet, en de andere niet zorgt ervoor dat je meer alert erop wordt.

Binnenkort op negen oktober komt het tweede seizoen eraan en ik kan haast niet wachten terwijl ik ergens diep in mezelf toch bang ben voor de slapeloze nachten die erna gaan volgen. Misschien zal ik nog even wachten om het pas op Halloween te bekijken...
2
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 11 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
2
34
1

Comments

  • 14 mei
  • 0
De eerste was goed... Maar The haunting of Bly manor was echt een totale teleurstelling.
  • 14 mei
0

Recente en relevant artikelen