Ter overbrugging
Digitaal, het is de taal van deze tijd. Vertalen is niet nodig, vrijwel iedereen spreekt deze wonderbaarlijke nieuwe taal. En daar waar je toch het begrip mist van wat de ander je wil vertellen, is de wetenschap inmiddels zover dat zonder al te veel fouten de vertaling zo voor je klaar staat. Goed, je kan waarschijnlijk hartelijk lachen om die paar vreemde woorden die google net even anders had begrepen, maar toch, dat maakt het plezier alleen maar groter.
Dataverkeer dus, filevorming op deze oververhitte wegen heeft er al voor gezorgd dat we van 3G, naar 4G en inmiddels op 5G zijn aanbeland. De Wifi heeft ook niet stilgezeten, ook daar bedient naast het reguliere kabelnetwerk de glasvezel de snelle werkers onder ons.
Verkeer, het is de noodzaak die zowel de fysieke als de digitale wereld dwingt om te komen met alternatieve routes. Routes die inzicht bieden in hoe wij van A naar B kunnen komen.
Een zoektocht die mogelijk alleen geoptimaliseerd kan worden wanneer daadwerkelijk al het verkeer in kaart zou kunnen worden gebracht. Al het verkeer! Wie slaat de brug tussen de digitale wereld en de fysieke? Wie bewandeld de route en genereert zowel een fysiek welbevinden als een datastroom die de digitale wereld van zijn voeding voorziet?
In Amsterdam hebben ze het antwoord liggen. De brug bestaat. Een 3-D geprint exemplaar dus digitaal gefabriceerd in een fysieke wereld maar dan ook weer in staat om data te genereren uit het voetgangersverkeer dat het bewandelt.
Wanneer zet jij je eerste stapjes op deze overbrugging?
Comments
- 23 juli
1- 21 juli
1- 21 juli
1- 20 juli
1- 20 juli
1