De ui is de populairste groentesoort ter wereld
Het consumeren van uien is in Nederland zeer populair. Gemiddeld eet een Nederlander vier tot vijf kilo uien per jaar. Deze uien worden vooral verwerkt in een flink aantal gerechten. Hierbij kan men denken aan puur Hollandse producten, zoals hutspot, maar ook aan internationale gerechten. Van pastasaus tot curry en van pizza tot chili con carne. Uit oude geschriften is vastgesteld, dat de oorsprong van de ui dateert uit drieduizendjaar voor Christus. De ui werd in eerste instantie vooral verbouwd in het Midden-Oosten. Met name de streek van Iran tot West-Pakistan en in het aangrenzende zuidelijk Rusland waren de bekende streken waar uien werden verbouwd. Vrij gauw daarna werd de ui ook verbouwd in China en in het oude India.
Nederland als belangrijkste exporteur van uien
Gezondheid en de ui als smaakmaker
Waarom moet je huilen, bij het snijden van uien?
Hoe kun je een ui snijden zonder te huilen?
Tips om uien te snijden
- Wanneer je een ui gaat snijden kan het helpen om de ui voor gebruik eerst even in de vriezer of in een bakje met koud water te leggen. Doordat de ui koud is komen er minder gassen vrij.
- Wanneer je een ui helemaal onder water snijdt, heb je zelfs geen enkele last van tranende ogen. Dit komt doordat de enzymen, die het tranen veroorzaken, niet vrijkomen.
- Ook wanneer men tijdens het snijden van een ui een kaars brand in de keuken, zal men minder last hebben van tranende ogen.
Comments
- 17 juni
- Hide replies (1)
1- 19 juni
0- 16 juni
- Hide replies (1)
1- 19 juni
0- 14 juni
- Hide replies (1)
1- 24 juni
0- 12 juni
- Hide replies (1)
0- 13 juni
0- 12 juni
- Hide replies (1)
1- 13 juni
0