Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Koude soepen, fris genieten

Hoe heerlijk is het om op een warme dag een koude soep te nuttigen, het is voedzaam, verfrissend en lekker. Moeilijk is het zeker niet en er zijn diverse mogelijkheden om een super soepje op tafel te zetten. Maak de soep van verse ingrediënten, serveer met wat brood en geniet.

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 19 juli 2022
3
140
2

Meerdere koude soepen

De meest bekende koude soep is gazpacho, maar daar blijft het niet bij. Er zijn diverse manieren om een koude soep te maken, zoals: Komkommersoep, spinaziesoep, maar ook watermeloen en kiwisoep.
  • Door een koude soep in een thermosfles te bewaren, kun je het makkelijk meenemen naar een picknick, als je gaat vissen, enz
  • Zorg wel dat de soep heel koud is, dan is het op zijn smakelijkst
  • Maak de soep luchtig door hem goed door te kloppen

Frisse komkommersoep

4 personen
Ingrediënten:
  • 1/2 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 takjes verse munt
  • 3 eetlepel volle yoghurt
  • 300 ml groentebouillon (van tablet)
Bereiding:
  1. Olie verhitten in een pan en het sjalotje aanfruiten
  2. De bouillon en komkommer toevoegen en op een niet te hoog vuur 5 minuten zachtjes koken
  3. Voeg peper en zout (naar smaak) toe en neem de pan van het vuur
  4. De helft van de munt fijn hakken en toevoegen
  5. Met de staafmixer / keukenmachine pureren en de yoghurt erdoor roeren
  6. Zet de komkommersoep voor ongeveer 3 uur in de koelkast en laat het door en door koud worden
  7. Serveer in glaasjes en garneer met munt
  8. Geef er eventueel brood bij

Kiwisoep

Ingrediënten:
  • 500 ml witte wijn, zoet
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eetlepels honing, vloeibaar
  • 5 kiwi's, geschild, in plakjes
  • 100 gram crème fraîche
  • Takjes munt
  1. Zet een pan op en voeg de wijn, kaneelstokje en kruidnagel toe en breng het aan de kook
  2. Als het kookt kun je de honing toevoegen en dan op laag vuur nog 5 minuten zachtjes laten koken
  3. Houdt een paar plakjes kiwi achter voor de garnering en pureer de rest met een staafmixer
  4. Het wijnmengsel kan nu door een zeef, laat afkoelen
  5. Druk de gepureerde kiwi ook door een zeef, zodat de pitjes achterblijven
  6. Meng het wijnmengsel, de crème fraîche en de kiwi door elkaar, laat het daarna in de koelkast goed afkoelen (minstens 2 a 3 uur)
  7. Serveer de kiwisoep met wat takjes munt en plakjes kiwi
Smakelijk eten
Zie hier voor een recept van Gazpacho
3
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 19 juli 2022
3
140
2

Comments

  • 20 juli
  • 1
Heel mooi en interessant artikel. Leuk geschreven.
1
  • 20 juli
  • 0
Dank je wel.
  • 20 juli
0

Recente en relevant artikelen