Meerdere koude soepen
- Door een koude soep in een thermosfles te bewaren, kun je het makkelijk meenemen naar een picknick, als je gaat vissen, enz
- Zorg wel dat de soep heel koud is, dan is het op zijn smakelijkst
- Maak de soep luchtig door hem goed door te kloppen
Frisse komkommersoep
- 1/2 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 4 takjes verse munt
- 3 eetlepel volle yoghurt
- 300 ml groentebouillon (van tablet)
- Olie verhitten in een pan en het sjalotje aanfruiten
- De bouillon en komkommer toevoegen en op een niet te hoog vuur 5 minuten zachtjes koken
- Voeg peper en zout (naar smaak) toe en neem de pan van het vuur
- De helft van de munt fijn hakken en toevoegen
- Met de staafmixer / keukenmachine pureren en de yoghurt erdoor roeren
- Zet de komkommersoep voor ongeveer 3 uur in de koelkast en laat het door en door koud worden
- Serveer in glaasjes en garneer met munt
- Geef er eventueel brood bij
Kiwisoep
- 500 ml witte wijn, zoet
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 4 eetlepels honing, vloeibaar
- 5 kiwi's, geschild, in plakjes
- 100 gram crème fraîche
- Takjes munt
- Zet een pan op en voeg de wijn, kaneelstokje en kruidnagel toe en breng het aan de kook
- Als het kookt kun je de honing toevoegen en dan op laag vuur nog 5 minuten zachtjes laten koken
- Houdt een paar plakjes kiwi achter voor de garnering en pureer de rest met een staafmixer
- Het wijnmengsel kan nu door een zeef, laat afkoelen
- Druk de gepureerde kiwi ook door een zeef, zodat de pitjes achterblijven
- Meng het wijnmengsel, de crème fraîche en de kiwi door elkaar, laat het daarna in de koelkast goed afkoelen (minstens 2 a 3 uur)
- Serveer de kiwisoep met wat takjes munt en plakjes kiwi
Smakelijk eten
Comments
- 20 juli
- Hide replies (1)
1- 20 juli
0