Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Bietensalade

Bietjes, ik vind ze heerlijk. Die pure grondsmaak, de kleur en je kunt er zoveel mee doen. Een bietensalade zo gemaakt is en die kun je weer bij de lunch of met een soepje vooraf en wat brood als hoofdmaaltijd eten. Hieronder vindt je het recept (zonder hoeveelheden), dat ligt er namelijk aan hoeveel en wat voor restjes je hebt.

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 29 juli 2022
1
10
0
Bietensalade
Bietensalade

Benodigdheden:

  • Bietjes - blokjes, stukjes, plakjes
  • Aardappelen - gekookt in stukjes of pasta
  • Blikje tonijn ( vlees, kip, enz)
  • Eieren - hard gekookt
  • Uitje - gesnipperd
  • 1 kleine appel - in blokjes
  • Beetje grove mosterd
  • Mayonaise
  • Zilveruitjes (mini)
  • Augurk
  • Zout, peper, bieslook

Bereiding:

  1. Maak de bietjes en aardappelen fijn, of laat ze grover (naar smaak) en meng ze
  2. Giet de tonijn af en voeg toe
  3. Voeg wat mosterd, ui, zilveruitjes en augurk (klein gesneden) toe, alsook de appel
  4. Meng alles goed door en voeg mayonaise toe totdat de smaak en textuur naar je zin is
  5. Een beetje zout, peper en bieslook naar smaak
  6. Blijf steeds proeven en bepaal wanneer het naar je zin is - smaken verschillen!
  7. Schep het mengsel over in een schaal en garneer met de eieren (in vieren) en wat bieslook
  8. Zet in de koelkast voor een paar uur om de smaken in te laten trekken
  9. Serveer met wat (stok)brood en kruidenboter
Hoe maak jij een bietensalade?
1
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 29 juli 2022
1
10
0

Recente en relevant artikelen