Benodigdheden:
- Bietjes - blokjes, stukjes, plakjes
- Aardappelen - gekookt in stukjes of pasta
- Blikje tonijn ( vlees, kip, enz)
- Eieren - hard gekookt
- Uitje - gesnipperd
- 1 kleine appel - in blokjes
- Beetje grove mosterd
- Mayonaise
- Zilveruitjes (mini)
- Augurk
- Zout, peper, bieslook
Bereiding:
- Maak de bietjes en aardappelen fijn, of laat ze grover (naar smaak) en meng ze
- Giet de tonijn af en voeg toe
- Voeg wat mosterd, ui, zilveruitjes en augurk (klein gesneden) toe, alsook de appel
- Meng alles goed door en voeg mayonaise toe totdat de smaak en textuur naar je zin is
- Een beetje zout, peper en bieslook naar smaak
- Blijf steeds proeven en bepaal wanneer het naar je zin is - smaken verschillen!
- Schep het mengsel over in een schaal en garneer met de eieren (in vieren) en wat bieslook
- Zet in de koelkast voor een paar uur om de smaken in te laten trekken
- Serveer met wat (stok)brood en kruidenboter
Hoe maak jij een bietensalade?