Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Lichter leven in het nieuwe jaar

Voor mij staat dit nieuwe jaar in het teken van twee grote gebeurtenissen. Ten eerste begin ik in januari met mijn nieuwe baan. Ten tweede ga ik (eindelijk) het huis uit en met een vriendin samenwonen.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 1 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0
Afbeelding door Philipp Berndt via Unsplash
Voor mij staat dit nieuwe jaar in het teken van twee grote gebeurtenissen. Ten eerste begin ik in januari met mijn nieuwe baan. Ten tweede ga ik (eindelijk) het huis uit en met een vriendin samenwonen. In beide dingen heb ik enorm veel zin, maar het geeft ook wat onzekerheden en spanning. Vooral op financieel gebied vind ik het wel spannend. De coronamaatregelen zorgen voor minder inkomen, terwijl mijn uitgaven flink gaan stijgen die jaar. Daarom heb ik mezelf enkele doelen gesteld om lichter te gaan leven.

Minimalistisch leven

Ten eerste ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in minimalistisch leven. Dit zorgt nu al voor veel meer rust in mijn hoofd. Ik ben begonnen met een flinke nieuwjaar-opruimronde. Bij alles denk ik na of dit gebruik, het mij blij maakt (ja, Marie Kondo gelezen haha) en ik het dus mee wil nemen. Dit heeft voor een flinke stapel spullen gezorgd waarvoor dit niet geldt. Veel van deze spullen gooi of geef ik weg. Een ander deel wil ik nog bij mijn ouders laten staan om te verkopen of uiteindelijk toch weg te geven. Ik hoop dat het opruimen ervoor zorgt dat ik minder ga aanschaffen. Ik vond het best pijnlijk om te zien dat ik veel kleding bijvoorbeeld maar enkele keren heb gedragen. Dit maakt mij erg bewust in mijn volgende aankopen.

Gepland leven

Ik ben echt een ster in het vergooien van mijn tijd. Daarom wil ik ten tweede dit jaar meer gepland gaan leven. Elke week ga ik goed kijken wat ik die week wil bereiken en hoe ik dit dan kan bereiken. Ik verwacht dat ik daardoor minder baalmomenten van mezelf heb en uren overhoud om in te zetten voor a. het volgen van een extra opleiding en/of b. meer te werken. Ik zou graag naast mijn huidige baan een extra inkomen willen opbouwen. Of geld besparen door dingen zelf te maken (denk bijvoorbeeld aan koken/bakken, kaarten maken voor verjaardagen of creaties/baksels verkopen). Ik heb de planner aangeschaft van Sanny Zoekt Geluk en daarin staat de belangrijke boodschap dat wat niet in je planner staat, niet gebeurt. Daar ben ik het zeker mee eens! Ik ga er een mooi jaar van maken, jullie ook?
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 1 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0

Recente en relevant artikelen