Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Mijn zuiderse lentesalade

Je kent dat wel, je zet een dag pasta op het menu, en naderhand blijkt dat je weer veel te veel maakte. Of met de zomer in aantocht voel je de nood voor barbecue opkomen, maar je wil eens iets anders dan de reguliere koude aardappelschotel er bij serveren. Dan heb ik hier alvast een leuk receptje dat ik sinds enkele jaren gebruik om pasta restjes te vermijden en barbecues op te fleuren.

Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 4 aug 2021
4
41
3

Ingrediënten

250gr pasta 1 bos lente-ui 1 doosje kerstomaatjes 1 pakje mini mozzarella 3 eieren 0.5 of 1 (zoete) paprika (afhankelijk van de grootte) 1 rijpe avocado Yogorette

Bereiding

De bereiding is eigenlijk heel simpel. Kook de pasta gaar zoals voorgeschreven op het pakje. Gebruik bij voorkeur penne of spirelli, maar ook met macaroni kan dit recept slagen. Kook in tussentijd ook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Zelf doe ik meestal zo’n 12min. Giet de pasta af na de gewenste kooktijd en laat afkoelen. Idem met de eieren.

Een trucje om eieren sneller te laten afkoelen is in koud water te leggen, zo gaat de warmte er sneller uit. Ook de pasta kan je sneller koud krijgen door ze even te spoelen met koud water.

Wanneer de eieren en de pasta voldoende afgekoeld zijn moet je enkel nog de andere ingrediënten versnijden. De kerstomaatjes snij je door 2 of door 4, idem met de mozzarella bolletjes en de eitjes. De paprika en avocado snij je in blokjes. Tot slot snij je het bosje lente-ui mooi in kleine ringetjes. Dit mag gerust tot voorbij de groene kleur, want ook dat is eetbaar. Meng alle ingrediënten samen in een grote pot en kruid af met peper en een snuifje zout.

Zelf doe ik er meestal yogorette dressing bij, wat het geheel naar mijn gevoel echt afmaakt. Maar of je die er al dan niet reeds bijdoet is naar eigen keuze.

Extra's en varianten

Wil je van deze salade een echte maaltijd salade maken voeg dan wat rauwe ham in stukjes toe en meng dit door de salade. De zoute toets combineert goed met de zachte smaak van mozzarella en tomaat. Wil je helemaal zuiders gaan, voeg dan ook wat oregano en basilicum toe. Je dit ook perfect serveren als een amuse zoals hieronder afgebeeld.
Wil je liever vegetarisch blijven? Voeg dan pijnboompitten en/of cashewnoten toe. Deze zullen zorgen dat de salade ook iets voller wordt. En doordat er reeds mozzarella en eieren inzitten, krijg je ook reeds een goede hoeveelheid eiwitten en vetten binnen om je energielevel op peil te houden en de dag door te komen.

De pasta kan je ook vervangen door Ebly als variatie (nog zoiets dat ik altijd fout doseer :p )

Op dit gerecht zijn talloze variaties mogelijk, dus laat je vooral niet tegenhouden en experimenteer er op los.
4
Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 4 aug 2021
4
41
3

Comments

  • 4 aug
  • 0
Mmm, ziet er lekker uit. Leuk geschreven, Saar.
  • 4 aug
0
  • 4 aug
  • 1
Zo simpel en zo lekker. Salade met pasta valt vaak in de smaak.
  • 4 aug
1
  • 4 aug
  • 2
Lekker en gezond, als het maar volkorenpasta is. Voor mij mag pasta iedere dag op het menu!
  • 4 aug
2

Recente en relevant artikelen