Landenweken in de Lidl

Smotuljci
Eénpitter

Ingrediënten
De landenweken vind ik fantastisch.
- Pasta, soort naar eigen keuze
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 1 stengel bleekselderij
- wat water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel mosterdpoeder
- snuf cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- paar takjes verse tijm
- 400 gram paddenstoelenmix of champignons
- vers gemalen peper naar smaak
- 2 eetlepels roomkaas
- geraspte Hollandse belegen kaas naar smaak
- verse platte peterselie fijngesneden
- Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Doe in de pan.
- Pel en snipper het teentje knoflook. In de pan bij de ui.
- Was de paprika. Halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen. In blokjes snijden en ook in de pan doen.
- Was de bleekselderij. Trek de draden eraf en snijd in blokjes. Doe in de pan.
- Giet wat water in de bodem, de bodem moet bedekt zijn.
- Voeg de olie en de boter en de kruiden erbij. Omscheppen.
- Zet de pan op de hittebron. Niet te hoog. Laat het vocht langzaam verdampen. Schep zo nu en dan om. Je hoort vanzelf wanneer de groenten gaan bakken.
- Maak de paddenstoelen/champignons schoon. Snij klein terwijl de pan op de hittebron staat. Doe bij de andere groenten. Omscheppen en laat rustig bakken.
- Wanneer de groenten goed gebakken zijn en gaar voeg dan de gare pasta toe. Omscheppen.
- Maal er peper naar smaak over en schep de roomkaas erdoor en laat warm worden.
- Verdeel over twee borden. Strooi er vers geraspte kaas over en de platte peterselie.
- En dan... Aan tafel!!

Comments
- 25 okt
- Hide replies (1)
1- 26 okt
0- 12 okt
- Hide replies (1)
1- 26 okt
0- 11 okt
- Hide replies (1)
1- 13 okt
0- 11 okt
- Hide replies (1)
2- 11 okt
0