Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Pasta met paddenstoelen

De Lidl had Kroatische week. Ik zag twee soorten pasta, die heb ik natuurlijk gekocht. Eén heb ik gebruikt voor deze schotel. Lees het artikel voor meer foto's, info en uiteraard een recept.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 10 okt 2021
5
448
8
Pasta met paddenstoelen
Pasta met paddenstoelen

Landenweken in de Lidl

Ik ben echt een Lidl fan. Twee keer per week haal ik daar mijn boodschappen. De landenweken vind ik fantastisch. Ook maak ik gebruik van de app met de aanbiedingen. Niet van alle aanbiedingen maak ik gebruik. Maar de meeste wel, zeker wanneer het verse producten zijn. Afgelopen week was het Kroatische week. Daar zag ik twee soorten pasta. Pasta is pasta kan je denken, maar deze hadden een andere vorm.
Kroatische pasta
Kroatische pasta

Smotuljci

Wanneer je in Kroatië bent geweest ken je het misschien. Ik kende het niet. Dus in de kar ermee. Bij de groente zag ik paddenstoelenmix. Direct wist ik dat ik die ging gebruiken samen met deze pasta. Mij leek het zo dat in de holle ruimten van die pasta de saus ging nestelen. En dat gebeurde.

Eénpitter

Sinds kort kook ik op mijn losse inductieplaat. Is een stuk goedkoper dan koken op gas. Dat betekent wel dat ik berekend moet koken. Dus eerst de pasta koken en dan de rest in dit geval. Dat vind ik geen probleem. Het is een kwestie van plannen. En nee, het duurt niet eens zoveel langer dat koken. Maar wel efficiënter. De groenten heb ik deze keer gezamenlijk in de bakpan gedaan. Met de kruiden. Een laagje water erop, wat olie en een klont boter. De boter was gezouten. Het voordeel van koken op inductie is dat de temperatuur beter te regelen is. Deze inductieplaat heeft de mogelijkheid om de temperatuur te selecteren. Bijvoorbeeld om te stoven op 80° Celsius. Dan stel ik de tijd en de temperatuur in. Geen omkijken meer naar.
Alles in de pan
Alles in de pan

Ingrediënten

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
De landenweken vind ik fantastisch.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • Pasta, soort naar eigen keuze
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • wat water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • paar takjes verse tijm
  • 400 gram paddenstoelenmix of champignons
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 2 eetlepels roomkaas
  • geraspte Hollandse belegen kaas naar smaak
  • verse platte peterselie fijngesneden
Zo bereid je het!
  • Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Doe in de pan.
  • Pel en snipper het teentje knoflook. In de pan bij de ui.
  • Was de paprika. Halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen. In blokjes snijden en ook in de pan doen.
  • Was de bleekselderij. Trek de draden eraf en snijd in blokjes. Doe in de pan.
  • Giet wat water in de bodem, de bodem moet bedekt zijn.
  • Voeg de olie en de boter en de kruiden erbij. Omscheppen.
  • Zet de pan op de hittebron. Niet te hoog. Laat het vocht langzaam verdampen. Schep zo nu en dan om. Je hoort vanzelf wanneer de groenten gaan bakken.
  • Maak de paddenstoelen/champignons schoon. Snij klein terwijl de pan op de hittebron staat. Doe bij de andere groenten. Omscheppen en laat rustig bakken.
  • Wanneer de groenten goed gebakken zijn en gaar voeg dan de gare pasta toe. Omscheppen.
  • Maal er peper naar smaak over en schep de roomkaas erdoor en laat warm worden.
  • Verdeel over twee borden. Strooi er vers geraspte kaas over en de platte peterselie.
  • En dan... Aan tafel!!

Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Kun je de QR code niet scannen. Geen probleem hieronder staat mijn naam. Klik daar op en je komt op mijn overzichtspagina.

5
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 10 okt 2021
5
448
8

Comments

  • 25 okt
  • 1
Lekker
1
  • 26 okt
  • 0
Ja!!
  • 26 okt
0
  • 12 okt
  • 1
Zoals altijd: lekker én gezond. Ja, dat kan samengaan!
1
  • 26 okt
  • 0
Zeker wel! Dat moet juist samengaan.
  • 26 okt
0
  • 11 okt
  • 1
Ziet er heel lekker uit !
1
  • 13 okt
  • 0
Dank je wel.
  • 13 okt
0
  • 11 okt
  • 2
Dat klinkt heel lekker!
2
  • 11 okt
  • 0
Dank je wel. En heel simpel ook te bereiden.
  • 11 okt
0

Recente en relevant artikelen