Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Recepten voor koffie met alcohol en ijs

Koffie is een eeuwenoude drank die tevens samen met thee de meest gedronken drank van Nederland is. Koffie laat zich prima combineren, waardoor je vele heerlijke koffievariaties krijgt voor tal van verwenmomenten. Zo kun je koffie combineren met alcohol en ijs voor een Café Liégeois of een Carribbean Coffee.

Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 5 juli 2021
4
27
13

Café Liégeois

Een Luiks genot met sterke koffie, ijs en slagroom


Ingrediënten:

  • 400ml roomijs
  • 400ml dubbele espresso
  • 1 à 2 tl suiker, suikerstroop of karamel
  • 1 borrelglaasje Luikse jenever
  • 100ml slagroom
  • 1 tl bloemsuiker
  • chocoladedecoratie zoals koffieboontjes

Bereidingswijze:

Los de suiker, suikerstroop of karamel op in de dubbele espresso. Voeg de Luikse Jenever aan de espresso toe en laat daarna het geheel even afkoelen. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf. Doe in een hoog glas op voet 1 à 2 bolletjes vanille ijs. Schenk de espresso er overheen. Serveer het gerecht met een grote toef slagroom en een rietje. Garneer het geheel met chocoladedecoratie, zoals koffieboontjes of chocoladeschaafsel.


Variatietip:

Vervang het roomijs door mokka ijs.


Koffie met roomijs en Bailey`s

Ierse koffie met een heerlijke zachte smaak
Ingrediënten:
  • 800 ml hete sterke koffie
  • 400 ml vanille roomijs
  • 225 ml Bailey's

Bereidingswijze:

Maak een pot sterke hete koffie. Verdeel de vanille roomijs over de glazen. Giet de Bailey`s over het roomijs en voeg vervolgens de koffie toe. Eventueel kan er suiker naar smaak toegevoegd worden.


Variatietip:

Voeg naast de Bailey`s een scheutje Amaretto toe.



Caribbean Coffee

Een heerlijke zomerse koffie met een beetje rum


Ingrediënten

  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 borrelglaasje rum
  • Sterke hete koffie
  • 1 pakje slagroom
  • chocoladeschaafsel of geraspte kokos

Bereidingswijze:

Schep in elk glas een eetlepel rietsuiker en giet daarop het borrelglaasje met rum. Roer goed door en vul dan het glas bij met sterke, hete koffie, roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom op tot het net niet stijf is en voeg dit aan de koffie toe. Serveer de koffie zonder de drank te roeren. Garneer de koffie naar wens met chocoladeschaafsel of geraspte kokos.


Meer koffierecepten: Koffie recepten met chocolade
4
Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 5 juli 2021
4
27
13

Comments

  • 6 juli
  • 1
Klinkt super lekker! Ik ga je volgen!
1
  • 6 juli
  • 0
Leuk, ik volg je terug.
  • 6 juli
0
  • 6 juli
  • 1
Tof gerecht! Ik zou zelf alleen de alcohol eruit laten hahah want ik drink dat niet
1
  • 9 juli
  • 0
Dat kan toch prima. Ik heb ook een artikel geschreven over recepten met koffie en chocolade.
  • 9 juli
0
  • 6 juli
  • 1
Ik heb ook een blog met koffie recepten met chocolade
  • 6 juli
1
  • 6 juli
  • 1
Wat klinkt dat allemaal zo lekker. Die Liégeois heb ik al gedronken, de andere niet, maar ik krijg er nu al lust naar. Goed geschreven hoor.
1
  • 6 juli
  • 0
Ik zou ze gewoon eens uitproberen.
  • 6 juli
0
  • 6 juli
  • 1
Lekker! Gecondenseerde melk is ook heerlijk er in. Doet me altijd denken aan witte chocolade hmmm
1
  • 6 juli
  • 0
Klinkt als een super toevoeging.
  • 6 juli
0
  • 6 juli
  • 1
Klinkt niet verkeerd!
1
  • 6 juli
  • 0
Nee heerlijk even genieten.
  • 6 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen