Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Samen tegen voedselverspilling dankzij een app

Too good to go is een gratis app van de Google Playstore waarbij je goedkope maaltijden kan ophalen op het einde van de dag. Fantastisch als je een keer geen zin hebt om te koken of een keer iets nieuws wilt proberen. De app is te herkennen aan het logo, dat is namelijk drie vervagende bladeren.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 12 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
32
0
Afbeelding door Sri Lanka via Unsplash
Too good to go is een gratis app van de Google Playstore waarbij je goedkope maaltijden kan ophalen op het einde van de dag. Fantastisch als je een keer geen zin hebt om te koken of een keer iets nieuws wilt proberen. De app is te herkennen aan het logo, dat is namelijk drie vervagende bladeren.

Het idee achter de app To good to go is de strijd tegen voedselverspilling.

Supermarkten, bakkers, slagers, en verschillende restaurants doen eraan mee om hun producten voor een kleine prijs te verkopen. Deze producten zijn degene die overblijven in de schappen en hun einddatum naderen. Normaal worden deze producten dan weggegooid maar dankzij deze app is dat niet meer nodig.

Onbekend, of te bang om het te proberen.


Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.
Veel mensen zijn angstig om iets nieuws te proberen, wat hun ervan weerhoudt om aan deze actie mee te doen. In het begin was ik ook zo iemand, maar ik heb me aangenaam laten verrassen erdoor.

Wat ik kreeg

Ik heb aan deze actie tot nu toe twee keer meegedaan en zal het graag nogmaals willen doen. Het eerste pakketje die ik heb opgehaald was in een Carrefour Market, Een Vlaamse supermarkt. Een volledig gevulde doos met vis, brood, vlees, koffiekoeken en kaas. En dit alles voor de prijs van vijf euro totaal niet duur en sommige producten waren ook met de houdbaarheidsdatum van de andere dag.
De andere keer was bij een werk kantine en kreeg ik 4 brochettes die waren overgebleven bij de lunch en dit alles heeft mij heerlijk gesmaakt.

Hoe werkt het?

Na de app te hebben geïnstalleerd en geopend kom je terecht op de main page.
De app kan eventuele informatie vragen over waar je woont om de dichtstbijzijnde Too good to go punten op te zoeken. Denk hier bijvoorbeeld aan de lokale bakker of supermarkt, of het restaurant met de heerlijke gerechten.

Mocht je deze informatie niet willen verstrekken kan je ook altijd zoeken via de zoekbalk in de stad waar je woont of de stad rond je woonplaats.

Vervolgens zie je de opties die voor jou in de buurt zijn. Als je op een van de foto’s van de Too good to go punten klikt zie je wat je kan verwachten van deze plek. Weet wel dat de winkel of het restaurant niet helderziend is en daardoor niet precies weet wat er per dag overblijft. Dit maakte het voor mij spannend en zelfs leuker om verrast te worden.

In de pagina van de Too good to go punt zie je ook hoeveel pakketjes er nog over zijn, wat er meestal overblijft, de prijs en hoe laat je het kan halen. Dit is meestal of in de pauze wanneer ze even dicht gaan of rond sluitingstijd.

Mocht je een pakketje willen aanschaffen leidt de app je door een betaal procedure heen en kan je het later ophalen. Bij de ophaling moet je je code laten zien in je app die je verkrijgt na het betalingsproces en tegen de eigenaar zeggen dat je voor een of twee pakketjes komt. En dan is het alleen nog maar tijd om van je planeet reddende maaltijd te genieten.

Is het mijn geld waard?

De prijzen variëren van vier tot tien euro. De prijzen liggen er natuurlijk aan waar je je voedselpakketje haalt en hoeveel het is. Mijn brochettes waren vier voor vier euro die overgebleven waren in de werk kantine. En mijn pakketje van de supermarkt met meerdere producten was vijf euro. Dit vind ik niet duur vergeleken met hoeveel je er zou betalen mocht het niet op het laatste moment verkocht zijn.
De planeet redden door iets te eten wat eigenlijk nog heel erg goed kan smaken. Over angsten heen te zetten om een nieuwe smaak uit te proberen of gewoon omdat je geen zin hebt om op die avond te koken. Wat je reden ook is het proberen meer dan waard.
1
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 12 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
32
0

Recente en relevant artikelen