Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Wat kun je doen met een appel?

Een appel is natuurlijk heerlijk om op te eten en ze smaken super in de appeltaart. Toch zijn er ook een hoop andere dingen die je met een doodnormale appel kan doen.

Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 13 mei 2021
2
77
1
Appel
Appel

Cake vers houden

Zoek je een simpele manier om je zelfgebakken cake vers te houden? Doe hem in een tupperware of bewaarbox met een halve appel. Het houdt de cake een beetje vochtig, zodat die niet helemaal uitdroogt.

Groene tomaten

Zijn de tomaten nog niet rijp genoeg voor je, geen probleem je kunt ze sneller laten rijpen. Doe een appel die rijp is samen met je tomaten in een bruine papieren zak en laat het een paar dagen staan. Voor een goed gerijpte tomaat, gebruik je 1 appel op 5 a 6 tomaten.

Bruine suiker

Bruine suiker heeft de gewoonte om altijd hard te worden zodra het in contact komt met zuurstof. Het kost niet veel moeite om dit gemakkelijk op te lossen. Pak je bruine suiker en stop het met een partje appel in een zak en laat het een dagje liggen. Je bruine suiker is weer lekker zacht en geen harde klont meer.

Teveel zout in de soep

Het kan soms voorkomen dat je teveel zout in je soep hebt gegooid. Snij een appel in stukjes en gooi er een paar in de soep en laat ze meekoken. Na 10 minuten haal je ze uit de pan en je soep smaakt niet meer te ziltig.

Mooie kandelaar

Ben je uitgekeken op je kandelaar, maak dan heel simpel van een appel een nieuwe. Haal het klokhuis eruit en steek er een mooie kaars in. Je kan de appel ook nog verder versieren door er blaadjes omheen in te steken.Let wel op dat je kaars niet helemaal opbrandt.

Sappige kip

Ben je gevulde kip aan het maken en eindig je altijd met een kip die droog van smaak is? De volgende keer dat je gevulde kip maakt, stop dan een appel in de kip voordat je hem in de pan/oven doet. Als je kip klaar is, haal je de appel eruit en gooi je hem weg. Ga dit keer maar zitten voor een heerlijke sappige kip.
2
Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 13 mei 2021
2
77
1

Comments

  • 12 juni
  • 0
Heel interessant, de meeste wist ik zelfs niet. Goeie tips.
  • 12 juni
0

Recente en relevant artikelen