Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Deze heerlijke flappen kan iedereen maken

Appeltaart, appelbol, appelflap, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Maar soms wil een mens gewoon eens iets anders. En omdat je ze niet met elkaar kunt vergelijken, kies ik voor peer. Zoete, sappige, smakelijke peren met uiteraard nog wat extra lekkere toevoegingen. Hier is mijn beproefde recept voor vier stuks.

Geschreven door Corine Lamers
Gepubliceerd op: 29 juli 2021
8
23
14
Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (bij voorkeur gemaakt met roomboter, dat is echt veel lekkerder)
  • 1 rijpe peer, geschild en in blokjes gesneden (het klokhuis wordt niet gebruikt)
  • 75 gram Sultana rozijnen (laat ze eerst even weken in warm water, dat maakt ze extra zacht en smakelijk)
  • rasp van een halve citroen
  • 1 theelepel custard (of maizena)
  • 4 eetlepels kaneelsuiker (een mengsel van kaneel en kristalsuiker, naar je eigen smaak)
Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 ℃ (onder- en bovenwarmte).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (je kunt ze het beste verwerken als ze net buigbaar zijn, maar nog wel koud).

Stap 2

Meng voor de vulling de blokjes peer, rozijnen, citroenrasp en custard.
Verspreid de kaneelsuiker over een bordje.

Stap 3

Pak een plakje bladerdeeg. Trek met een cocktailprikker of een mes heel voorzichtig een dunne lijn, diagonaal over het plakje. Je hoeft het alleen maar te kunnen zien, niet er in snijden. Je krijgt dan een vierkant verdeeld in twee driehoeken.

Maak één driehoek vochtig met een beetje water.
Druk de natte kant in de kaneelsuiker. Leg het deeg met de suikerkant naar beneden op het aanrecht.

Schep ¼ van de vulling op de driehoek waar geen suiker zit.

Stap 4

Klap de gesuikerde driehoek over de vulling heen. Druk de naden goed dicht met je vingers.
Maak met een taartvorkje inkepingen in de naden, je krijgt dan een mooi randje aan je flappen. Let op dat je niet in het deeg steekt.

Stap 5

Leg de flappen op de bakplaat. Controleer of ze goed dicht zitten.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
De baktijd is ongeveer 15 minuten. Ze zijn klaar als ze er mooi goudbruin uit zien.

Stap 6

Laat de perenflappen afkoelen op een rekje.


Geniet van het resultaat!

8
Geschreven door Corine Lamers
Gepubliceerd op: 29 juli 2021
8
23
14

Comments

  • 4 aug
  • 0
Lekker! Voor mij in het weekend, ik heb ook altijd roomboterbladerdeeg in de diepvries!
Koffie met ...
0
  • 6 aug
  • 0
Je kunt er ook zoveel mee. Van zoet gebak tot hartige quiche. Ik ben nu ook fan van de plaattaart. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ga je volgen, met een koffie erbij.
  • 6 aug
0
  • 2 aug
  • 0
Mmmm, krijg ik meteen zin in.
0
  • 3 aug
  • 0
Je moet ze zeker eens proberen.
  • 3 aug
0
  • 31 juli
  • 0
Klinkt heerlijk! Kom je ook eens op de koffie klets bij mij?
0
  • 1 aug
  • 0
Doe ik, ik ga je volgen.
  • 1 aug
0
  • 30 juli
  • 0
Hmmmmmm.... ik kom heel graag bij jou op de koffie!
0
  • 31 juli
  • 1
en met iets lekkers erbij.
  • 31 juli
1
  • 30 juli
  • 0
Klinkt heel lekker. Leuk geschreven.
0
  • 30 juli
  • 0
Bedankt voor je compliment. En ze zijn ook erg lekker.
  • 30 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen