Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Gezellig aperitieven met een hapje (1)

Hou jij ook van die kleine Italiaanse gerechten? Ze zijn altijd vol van smaak, soms ook wel eens pittig, maar ze verrassen je altijd. Aperitieven mag niet veel tijd innemen en de hapjes ook. Je wilt er toch samen met je gasten van genieten?

Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 12 juli 2021
13
423
24
Afbeelding door Margarita Zueva via Unsplash
Iedereen heeft wellicht al van ‘bruschetta’s gehoord, maar je kan die ook heel eenvoudig en toch heel lekker zelf klaarmaken. Ingrediënten
· 10 sneetjes ciabatta (mag ook stokbrood zijn)
· 1 teentje knoflook
· Peper en zout
· Olijfolie

Voor de topping (+ peper, zout en olijfolie)
· 1 perzik
· 5 koffielepels ricotta

Voor de tapenade
· 1 handvol verse oreganoblaadjes
· 60 gram groene olijven
· 60 gram zongedroogde tomaten
· ½ koffielepel kappertjes

Bereiding (20 minuten, roostertijd inbegrepen)
Zet je oven in de grillstand op 180°C. Wrijf de sneetjes brood in met de doorgesneden knoflook. Leg de 10 sneetjes nu in je oven. Opgelet, gebruik een bakpapier op je bakplaat tegen het verbranden. Kruid bij met peper en zout. Haal dan je olijfolie erbij en gebruik er een beetje van op de sneetjes. 10 minuten roosteren in de oven. Maak nu een tapenade van de andere ingrediënten (behalve de oregano). Gebruik hiervoor een staafmixer of een keukenrobot als je die hebt. Mix ze in niet al te kleine stukjes, dus liever wat grof. Snij na de perzik gespoeld te hebben, het in schijfjes. Gebruik een grillpan om ze te rillen met de olijfolie (1 eetlepel)

Je bruschetta’s mogen nu uit de oven en je kan er een deel besmeren met de tapenade en afwerken met de verse oreganoblaadjes.

De rest van de bruschetta’s kan je versieren met de ricotta en de perzikschijfjes. Kruid naar behoeven bij met zout en peper en een scheutje olijfolie. Je kan er een pittige wijn bij drinken zoals een Lambrusco. Je kan deze goede Italiaanse wijn zowel in rood, wit of rosé krijgen naar believen. Een krachtige wijn die past bij dit gerecht, gezien de kappertjes nogal veel smaak hebben.

Gezondheid en smakelijk!

Rudi Lejaeghere
13
Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 12 juli 2021
13
423
24

Comments

  • 25 aug
  • 0
Klinkt heel goed.
  • 25 aug
0
  • 23 aug
  • 0
Klinkt heel lekker.
  • 23 aug
0
  • 13 juli
  • 1
Mmmmm...
1
  • 13 juli
  • 0
Thanks, Heidi.
  • 13 juli
0
  • 13 juli
  • 1
Klinkt als een leuk recept om eens uit te proberen!
1
  • 13 juli
  • 0
Bedankt, Sem, voor de waardering.
  • 13 juli
0
  • 13 juli
  • 1
Lekker!
1
  • 13 juli
  • 0
Dank je wel, Adriana.
  • 13 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen