Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Gezellig aperitieven met een hapje (4)

Wie eet er nu niet graag een scampi. Zo puur of op een toast of op een broodje, ze zijn altijd lekker.

Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 20 juli 2021
11
527
22
Afbeelding door Farhad Ibrahimzade via Unsplash

Broodje of sneetje brood met scampi en toebehoren

Je kan hier kiezen om een klein broodje of een redelijke snee brood of je kan ze misschien op beide manieren klaarmaken.

We zullen dit recept maken voor 4 personen en de bereidingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Juist weer op tijd om op te dienen als de aperitief is op tafel komt. Ingrediënten
· 24 scampi’s, liefst gepeld en schoongemaakt
· 4 zuurdesembroodjes
· 1 teentje knoflook
· 100 gr rucola
· Peper en zeezout (grof)
· Olijfolie
· Grillpan

Voor de saus
· 2 lente-uitjes
· De geraspte schil en sap van ½ citroen
· 5 gr bieslook met nog wat extra voor afwerking
· 5 gr dragon met nog wat extra voor afwerking
· 2 eetlepels yoghurt
· 2 eetlepels mayonaise
· Peper en gewoon zout

Bereiding
· Voor de saus meng je de yoghurt met de mayonaise. Voeg citroensap toe naar smaak. Ook de geraspte schil, kruid met peper en zout.
· Kuis de lente-uitjes en snipper ze fijn. Snipper ook de dragon en bieslook fijn.
· Meng dragon en bieslook samen met de lente-ui onder de saus.
· Neem de grillpan en verhit ze.
· Snij de broodjes doormidden of snij de sneden brood
· Besprenkel ze met olijfolie en grill de broodjes of sneetjes kort op de snijkant voor de broodjes en aan een kant voor de sneetjes
· Pel de knoflook. Neem 2 eetlepels olijfolie en verhit ze samen met de knoflook in een pan.
· Neem nu de scampi’s en schroei ze langs de twee kanten dicht en voeg peper en het grof zeezout toe naar eigen smaak.
· Snij de toe geschroeide scampi’s en vermeng ze met het yoghurt/dragonsausje. Vul de broodjes of beleg de sneetjes met de scampi’s met rucola. Dresseer er nog wat extra snippers van bieslook en wat extra dragon.

Voilà, je gasten hebben nu even van hun drankje genipt en het hapje is klaar.
Leve de scampi, mmm….
11
Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 20 juli 2021
11
527
22

Comments

  • 22 sep
  • 0
Heerlijk, we eten regelmatig scampi.
  • 22 sep
0
  • 22 juli
  • 0
Lekker hoor. Wijntje erbij... ;-)
  • 22 juli
0
  • 21 juli
  • 1
Laat maar komen Rudi!
1
  • 21 juli
  • 0
Dank je wel voor de leuke reactie. Ik mag ze ook graag, Francois.
  • 21 juli
0
  • 21 juli
  • 1
Nee sorry, ik lust ze niet.
1
  • 21 juli
  • 0
Er zijn er nog meer die ze niet lusten, heel interessant. Bedankt voor de reactie.
  • 21 juli
0
  • 21 juli
  • 1
O jee ik niet ik lust ze namelijk niet!
1
  • 21 juli
  • 0
Jammer, maar je kan natuurlijk niet alles lusten. Bedankt toch voor het bezoekje.
  • 21 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen