Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Koolhydraatarme croque monsieur

Een croque monsieur zonder koolhydraten, zonder gluten, zonder brood. Kan dat wel ? Natuurlijk kan dat ! En het is nog lekker ook !

Geschreven door Enigma
Gepubliceerd op: 16 okt 2021
12
750
21
Foto : Enigma
Foto : Enigma
Deze is heel lekker, zowel als bijgerecht (een kleinere versie bijvoorbeeld) als een tweetal als lunch !
En, zoals altijd, hiervoor heb je geen speciale ingrediënten of ingewikkelde kookkunsten nodig.

Ingrediënten voor een zestal dubbele 'croque monsieurs' :

- 1 kg bloemkoolroosjes (minimum - mag ook iets meer zijn)
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt. (mag gerust uit een zakje zijn als je niet zelf wil raspen, lukt perfect !)
- 2 eitjes
- kaas die gemakkelijk smelt, één sneetje per dubbel 'broodje'
- ham (hesp), één sneetje per dubbel 'broodje'
- 1 theelepel Provençaalse kruiden, of rozemarijn, of iets anders wat jij lekker vindt en een beetje door smaakt
- peper en zout

Bereiding :

- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Stoom of kook de bloemkoolroosjes tot ze heel zacht zijn. Als je er in prikt, mag je geen weerstand meer voelen.
- Giet de bloemkool uit in een vergiet en laat goed uitdampen. Als je de groente gekookt hebt, kun je ze wat deppen tussen 2 schone keukenhanddoeken. Gebruik geen keukenpapier. De kans dat er papier achterblijft aan je bloemkool is reëel !
- Doe de bloemkool in een ruime kom.
- Doe de geraspte Parmezaanse kaas en de eitjes in hun geheel bij de bloemkool.
- Zet de pureestamper in het mengsel en pureer goed, zodat alles goed door elkaar gaat.
- Voeg je lievelingskruiden toe en meng opnieuw.

- Neem een bakplaat en bekleed die met bakpapier.
- Maak van het mengsel ongeveer gelijke rondjes, de grootte van een handpalm (8 tot 10 cm) is ideaal, met een hoogte van ongeveer een cm.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat een kwartiertje bakken, tot ze een lichte kleur krijgen.
(zie foto hieronder)

foto : Enigma
foto : Enigma
- Haal ze na een kwartiertje uit de oven en beleg de helft ervan met de kaas en de ham.
- Zet de lege rondjes op de gevulde, als deksel.
- Bak de gevulde croque monsieurs nog een vijftal minuten in de oven, zodat de kaas wat gesmolten is.

- Wie eet zoals in de methode van Pascale Naessens (een combinatiedieet) kan dit ook perfect eten. Laat dan enkel het vlees weg !
12
Geschreven door Enigma
Gepubliceerd op: 16 okt 2021
12
750
21

Comments

  • 22 okt
  • 1
Lekker idee!
1
Enigma auteur
  • 23 okt
  • 0
Inderdaad !
  • 23 okt
0
  • 21 okt
  • 1
Origineel! Helaas niet zo m'n ding.
1
Enigma auteur
  • 23 okt
  • 0
Hoe weet je dat ?
  • 23 okt
0
  • 20 okt
  • 1
Dit ziet er weer heel lekker uit.
  • 20 okt
1
Enigma auteur
  • 20 okt
  • 0
Inderdaad.
  • 20 okt
0
  • 19 okt
  • 0
Goed
  • 19 okt
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen