Deze is heel lekker, zowel als bijgerecht (een kleinere versie bijvoorbeeld) als een tweetal als lunch !
En, zoals altijd, hiervoor heb je geen speciale ingrediënten of ingewikkelde kookkunsten nodig.
Ingrediënten voor een zestal dubbele 'croque monsieurs' :
- 1 kg bloemkoolroosjes (minimum - mag ook iets meer zijn)
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt. (mag gerust uit een zakje zijn als je niet zelf wil raspen, lukt perfect !)
- kaas die gemakkelijk smelt, één sneetje per dubbel 'broodje'
- ham (hesp), één sneetje per dubbel 'broodje'
- 1 theelepel Provençaalse kruiden, of rozemarijn, of iets anders wat jij lekker vindt en een beetje door smaakt
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Stoom of kook de bloemkoolroosjes tot ze heel zacht zijn. Als je er in prikt, mag je geen weerstand meer voelen.
- Giet de bloemkool uit in een vergiet en laat goed uitdampen. Als je de groente gekookt hebt, kun je ze wat deppen tussen 2 schone keukenhanddoeken. Gebruik geen keukenpapier. De kans dat er papier achterblijft aan je bloemkool is reëel !
- Doe de bloemkool in een ruime kom.
- Doe de geraspte Parmezaanse kaas en de eitjes in hun geheel bij de bloemkool.
- Zet de pureestamper in het mengsel en pureer goed, zodat alles goed door elkaar gaat.
- Voeg je lievelingskruiden toe en meng opnieuw.
- Neem een bakplaat en bekleed die met bakpapier.
- Maak van het mengsel ongeveer gelijke rondjes, de grootte van een handpalm (8 tot 10 cm) is ideaal, met een hoogte van ongeveer een cm.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat een kwartiertje bakken, tot ze een lichte kleur krijgen.
Comments
- 22 okt
- Hide replies (1)
1- 23 okt
0- 21 okt
- Hide replies (1)
1- 23 okt
0- 20 okt
1- 20 okt
- Hide replies (1)
1- 20 okt
0- 19 okt
0