Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Op vakantie naar Spanje

Moeders.

Geschreven door User Fivehunderdfiftynine
Gepubliceerd op: 25 juli 2021
10
53
11
Eigen Foto.
Eigen Foto.
Thuis waren ze gezellig om de tafel gaan zitten om hun vakantie voor deze zomer te boeken. Samen hadden ze besloten om naar een camping in Spanje te gaan. Lekker aan de zee met waterspeelpark voor de tweeling van 9 en een strand en avonddisco voor hun tiener van 17. Voor haar man was er ook een leuke bijkomstigheid want de eigenaar van de camping organiseerde fietstochten in de buurt en als enthousiast fietser zou hij daar ook graag gebruik van maken. Voor moeders was het goed als de rest van het gezin zich goed amuseerde en zij lekker een boek kon lezen en wat uitstapjes in de buurt kon maken.

Zo was het dan ook afgesproken we wisselen fietsen voor Pa af met uitstapjes met het hele gezin en Moeders had zich al goed voorbereid en had voor 5 dagen een planning klaar. Dierentuin en een dagje naar een grote markt in de buurt en een klein middeleeuws stadje bezichtigen met mooie oude gebouwen en heel veel leuke winkels, tijdens hun uitstapjes zouden ze lekker uit eten en op de fietsdagen zou ze koken op de camping in hun caravan!

Ze begonnen vol plezier aan de voorbereidingen voor hun vakantie, bikini’s en jurkjes en voorraad eten kopen. Een lekker wijntje mee en wat te knabbelen voor s ’avonds. Een extra spel voor in de auto en er werden wat boeken op de reader van Moeders gezet. Pa maakte zijn fiets in orde en had al pret bij het idee fietsen in Spanje. Hij kocht een extra bidon waar zijn drankje koel in bleef en een set fietskleren zodat hij er netjes opstond.

Toen was het al de dag van het vertrek. Opa en oma waren er om hen uit te zwaaien en ze zouden elke dag even langs komen om de cavia en de kat te voeren en de post op te rapen enz. Al zwaaiend reden ze de straat uit op weg naar Spanje. Dat was een flinke reis Moeders en Pa wisselde zich regelmatig af met rijden en de kids mochten om de beurt eens een uurtje voorin zitten. Er was een overnachting gepland onderweg in Frankrijk. Daar was het ook mooi en na een sprong in het zwembad en een drankje gingen ze op tijd naar bed zodat ze de volgende ochtend na hun ontbijt het laatste stuk naar Spanje konden rijden.

Ze zouden tegen de middag op hun camping aankomen als er niets raars gebeurde. De reis verliep voorspoedig en zoals gepland waren ze in de middag op hun bestemming en kon de vakantie nu echt beginnen!

De caravan werd op zijn plek geduwd en waterpas gezet en er werd gekozen om voorlopig een luifel op te zetten en de voortent nog even te laten liggen. Samen gingen ze op verkenning en vonden al gauw de supermarkt en het waterspeelpark en na een tijdje lopen ook het strand. Overal stonden bordjes om je de weg te wijzen en elke plek had een bord met een eigen nummer en een leuke afbeelding zij hadden nummer 43 met een zeilboot erbij geschilderd.

Aan de balie bij de receptie zat een dikke rode kat die zich maar wat graag liet aaien en er lag een boek om je in te schrijven voor de fietstochten. Pa kon amper wachten en schreef zich in voor zijn eerste fietstocht. Morgen om 10.00 uur zouden ze vertrekken en rond 15.00 uur werden ze terug verwacht. Je moest zelf een lunchpakket meenemen maar er was ook de mogelijkheid onderweg een lunch te nemen bij de stopplek.

Zo gezegd en zo gedaan Pa ging de volgende dag fietsen en Moeders met de kids naar het waterpark en ook naar het strand. Ze hadden lol en dochter Lizza maakte al nieuwe vrienden op het strand. De tieners, een jongen en een meisje waren een broer en zus uit België en waren ook net twee dagen op de camping. Ze ging al gauw met hen samen wat lopen en Moeders kon vanuit haar bedje goed de tweeling zien en las wat in haar boek.

Ze verheugde zich al op het uitstapje van morgen, ze had het middeleeuws stadje op haar planning gezet en had in haar map al de route voorbereid. De plattegrond van het stadje gedownload en uitgeprint, ze was goed voor bereid en had er zin in!

Om drie uur liep Moeders met de tweeling terug naar de caravan zodat haar man niet hoefde te zoeken waar ze waren. Lizza bleef nog even op het strand met haar nieuwe vrienden, die vond haar weg terug wel. Maar het werd vier uur en het werd vijf uur en ze was al naar de receptie gelopen waar de vrouw van de eigenaar had gezegd 'o geen zorgen soms loopt het gewoon iets uit'.

Ze was maar beginnen met koken en maakte een pan spaghetti zodat Pa iets kon opwarmen als hij thuis kwam van zijn fietstocht. Lizza kwam netjes op tijd thuis en ze aten met hun viertjes zonder Pa er was zelfs geen telefoontje of smsje geweest, Moeders vond het maar raar.

Om 19.00 uur kwam er een flink aangeschoten Pa met zijn fiets over het pad gewandeld. Hij liet zich in de stoel vallen en zei dat hij al bij een vriend op de camping had gegeten en niets meer hoefde. Moeders kreeg geen kans om nog haar ongenoegen te uiten over het uitblijven van de smsjes want Pa sliep al. Om 23.00 uur heeft ze hem van zijn stoel getrokken en hem richting zijn bed geduwd waar hij ook meteen verder sliep. Ja die had erg diep in het glaasje gekeken.

De volgende ochtend was de tweeling al op tijd op en Moeders stond ook op om ontbijt te maken zodat ze op tijd konden vertrekken voor hun uitstapje vandaag. Ze hoopte dat Pa niet een vreselijke kater zou hebben en daarmee hun dag verpest zou zijn. Maar pa stond redelijk fris op en ging eerst even douchen voordat hij ontbeet en kwam terug bij de caravan en liet zich in de stoel vallen en at rustig zijn brood en dronk zijn koffie.

Toen Moeders haar plan voor vandaag uitlegde keek hij haar verbaast aan en zei: “Nou, dat gaat niet door. Ik ga een tocht maken met de fietsclub. Dat heb ik gisteren zo afgesproken!” "Nee, zei Moeders we hebben afgesproken een dag fietsen en dan een dag uitstapjes samen! Mens doe niet zo moeilijk." Dat was alles wat ze nog hoorde en toen stond Pa op greep zijn fiets en sprong erop en reed weg.

Lizza keek haar moeder vol ongeloof aan en zei: “Wat is met die te veel gedronken gisteren of zo?” Maar ze zag ook dat haar moeder verdriet had vanwege de reactie van haar vader en sprong op en zei “Kom dan gaan wij de omgeving van de camping verkennen”. Dat deden ze en samen met de tweeling en Lizza ging Moeders op pad. Ze verkende het stadje waar de camping lag en keken in heel veel winkeltjes. Ze liepen over een ander meer rotsachtig deel van het strand en verzamelde schelpjes. Het was heel gezellig en ze had echt wel plezier met haar kinderen. Zo onder de Spaanse zon. Ze gingen lekker lunchen op een terras aan zee en genoten met zijn viertjes nog van een lekker ijs!

Tegen de middag keerden ze pas terug van hun verkenningstocht en vonden een geïrriteerde Pa aan de caravan die schijnbaar net terug was want hij zat nog flink te zweten. Waar waren jullie nu en waarom neem je je telefoon niet op? Maar Moeders was boos vanwege zijn actie vanochtend en had met opzet de telefoon overlaten gaan. Smoor nu ook maar gaar in je eigen vet had ze gedacht en had lekker genoten van de dag met haar kids! De tweeling begon druk te vertellen over hun tocht door het stadje en Moeders dekte de tafel en warmde de spaghetti van gisteren op met een lekker stokbrood erbij dat ze mee had genomen uit het dorp. Terwijl de kids druk vertelde en plannen maakte voor de kinderdisco straks pakte Pa onder de tafel het been van zijn vrouw kneep er zacht in en zei: “Sorry schat, het spijt me!”

Moeders was blij met zijn verontschuldiging en zei "Het is goed gras erover we hebben het er niet meer over. Laten we genieten van onze vakantie". S ’avonds gingen ze samen met de kids naar de disco en dronken daar samen een wijntje en genoten ervan dat de kinderen zo een plezier hadden samen. Het werd dan ook best laat en Pa droeg Jesse naar de caravan toen die op een stoel in slaap dreigde te vallen. Na 10 minuten volgde ook Moeders met de andere twee kids want samen uit samen thuis. Al vond Lizza dat niet leuk. Ze had liever nog wat gebleven bij haar Belgische vrienden met wie ze lekker had gedanst! Maar toch gingen ze allemaal tevreden naar bed uiteindelijk was het toch nog een heel leuke dag geweest!
10
Geschreven door User Fivehunderdfiftynine
Gepubliceerd op: 25 juli 2021
10
53
11

Comments

 • 26 juli
 • 0
eind goed al goed. Mare de rest van de vakantie??
0
 • 26 juli
 • 0
Komt eraan Marijke blijf me maar volgen.
 • 26 juli
0
 • 26 juli
 • 0
Super leuk geschreven, zeker met plezier gelezen!
 • 26 juli
0
 • 26 juli
 • 1
Dat was zeker een leuke vakantie door Mrs Wood!
 • 26 juli
1
 • 26 juli
 • 0
En nog een fijne vakantie denk ik dan. Geweldig geschreven.
 • 26 juli
0
 • 26 juli
 • 0
Het leven op de camping...
 • 26 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen