Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Pittige zalmburgers; koolhydraatarm

Voor de visliefhebber deel ik graag dit heerlijke recept. Weer eens iets anders dan je doorsnee zalmfilet.

Geschreven door Miepje Miep
Gepubliceerd op: 17 jan 2022
1
287
1
Zalmburger
Zalmburger
Wat heb je nodig
500 gram zalmfilet zonder vel
1 eetlepel verse gember, geschild en fijngehakt
2 gesnipperde uitjes
50 gram verse koriander, fijngehakt
2 eieren
1 eetlepel versgeperst limoensap
70 gram amandelmeel
1 theelepeltje zout
30 gram wasabipoeder (optioneel)
1 eetlepel water
Een beetje olie

Hoe maak je het?

1. Snij de zalm in blokjes van een halve centimeter.
2. Meng de zalm met gember, uitjes, koriander, eieren, limoensap, amandelmeel en het zout.
3. In een klein kommetje meng je water met 30 gram wasabipoeder.
4. Voeg de wasabi toe aan het zalmmengsel en kneed goed door.
5. Maak hiervan met je handen 4 (zalm)burgers.
6. Verhit olie in een grote koekenpan.
7. Bak de burgers op middelhoog vuur, 6 tot 8 minuten per kant. Keer regelmatig.

Tips!
- Hou je niet zo van pittig? Vervang dan de wasabi door andere kruiden. De wasabi maakt dit gerecht écht pittig.
- Heerlijk met een frisse salade of op een koolhydraatarm broodje

1
Geschreven door Miepje Miep
Gepubliceerd op: 17 jan 2022
1
287
1

Comments

  • 24 jan
  • 0
Lekker vis, altijd goed.
  • 24 jan
0

Recente en relevant artikelen