Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Rösti met salade recept

Rösti wordt vaak kant-en-klaar gekocht. Even in de oven of airfryer en dan aan tafel. Maar het is zo makkelijk zelf te maken.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 10 juli 2021
13
58
26
Rösti met salade
Rösti met salade

Rösti recept

Rösti is een gerecht wat je in Zwitserland en Oostenrijk vaak op een menukaart ziet staan. Het is ook een heerlijk bijgerecht. In Zwitserland werd het vroeger vaak als ontbijt gegeten. En misschien eten de oudere mensen het nu nog op dat tijdstip. In Nederland wordt het ook gegeten. Veel mensen hebben het ontdekt hun skivakanties. Het is ook een makkelijk recept.
Je kan de rösti ook 's morgens maken. Opwarmen kan in de oven of airfryer.
Rösti wordt vaak kant-en-klaar gekocht. Even in de oven of airfryer en dan aan tafel. Maar het is zo makkelijk zelf te maken.
In het recept op deze pagina heb ik de rösti wat uitgebreider gemaakt. Met spekjes en feta. Deze rösti kan je natuurlijk vaker maken. Zo blijf je lekker variëren. De salade erbij maakte er een complete maaltijd van. Terwijl de rösti staat te garen, maak je de salade. Je kan de rösti ook 's morgens maken. Opwarmen kan in de oven of airfryer. Altijd handig wanneer je een drukke dag hebt. De rösti kan je ook invriezen. Laat het niet langer dan één maand in de vriezer. Maar ik weet zeker dat het snel op is. Want het is gewoon echt lekker.
Wat heb je nodig voor twee personen?
  • 75 gram bacon in stukjes
  • 2 middelgrote aardappelen (vastkokend)
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 150 gram echte feta
  • een paar slagen uit de pepermolen
  • 2 eetlepels olie, kan ook ghee zijn
  • 150 gram rucola
  • 250 gram mini-tomaten
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 theelepel mosterd (smaak naar eigen keuze)
  • 1 eetlepel witte balsamico-azijn
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout naar smaak en peper
  • eventueel wat honing
Zo bereid je het!
  1. Bak de bacon knapperig en bruin. Schep uit de pan en laat afkoelen op een vel keukenpapier.
  2. Schil de aardappelen, wassen en drogen.
  3. Pel de ui. Rasp de aardappelen en ui grof op een handrasp of gebruik de grove plaat van een keukenmachine. Doe het mengsel in een mengkom.
  4. Klop het ei los, maar niet schuimig en voeg toe aan het geraspte aardappel-ui-mengsel.
  5. Voeg de gedroogde oregano toe.
  6. Druk uit de feta zoveel mogelijk vocht en verkruimel boven de kom met de rösti. Meng goed door.
  7. Voeg de bacon toe en meng ook goed door.
  8. Verwarm de olie of ghee* in een niet te grote koekenpan. Leg al rauwe rösti erin. Maak er één grote koek van.
  9. Leg er de eerste 20 minuten het deksel er schuin op. Laat op getemperde hittebron bakken.
  10. Draai de rösti-koek om met behulp van een bord of deksel.
  11. Laat nog eens 20 minuten bakken, met het deksel er schuin op. Check zo nu en dan. Na die tijd de rösti in porties verdelen en nog eens 10 minuten bakken.
  12. Terwijl de rösti staat te bakken kan je mooi de salade samenstellen
  13. Was de rucola eventueel. Drogen en doe in een kom.
  14. Was de tomaten, drogen en in parten of plakjes snijden. Meng met de rucola.
  15. Klop de mosterd los met de azijn en wat zout. Voeg er dan geleidelijk de olie aan toe. Blijf kloppen. Proef en voeg eventueel wat honing toe.
  16. Meng met de rucola en tomaten.
  17. Schep de salade op twee borden. Verdeel de rösti erover.
  18. En dan...AAN TAFEL!!
*Ghee is geklaarde boter. Vaak vind je dit in de Turkse of Marokkaanse supermarkten. Maar ook in natuurvoedingswinkels.
13
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 10 juli 2021
13
58
26

Comments

  • 29 okt
  • 1
Zo lekker!
1
  • 29 okt
  • 0
Zeker weten.
  • 29 okt
0
  • 18 aug
  • 1
Kant en klaar heb je hem ook ingevroren: Frosti
1
  • 1 sep
  • 0
Hahahaha. Leuke woordspeling.
  • 1 sep
0
  • 10 aug
  • 1
Heerlijke combinatie.
1
  • 1 sep
  • 0
Dank je wel!
  • 1 sep
0
  • 26 juli
  • 1
Heerlijk! Leuk je hier ook te ontdekken!
1
  • 1 sep
  • 0
Echt wel. Ja, ook leuk om jou hier weer te zien. Mooi platform dit.
  • 1 sep
0
  • 25 juli
  • 1
Dit is al wat teveel vh goede om te maken. Ik wacht op je uitnodiging om aan te schuiven, want klinkt heerlijk!!😙
1
  • 1 sep
  • 0
Snap ik helemaal.
  • 1 sep
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen