SPINAZIE GEWOKT MET MEDITERRANE SMAKEN
Ze schrijft dat haar mediterraanse gerechten goed zijn voor balans in je eten.
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook, mag ook gerust 2 teentjes zijn
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- ½ aubergine
- 250 gram babyspinazie
- 500 gram krielaardappeltjes - deze keer heb ik kant-en-klare gebruikt. Zak was in de aanbieding bij de Lidl
- 10 zongedroogde tomaten op olie
- 2 eetlepels ontpitte groene olijven
- 4 eieren
- 4 eetlepels geraspte belegen kaas
- vers gemalen peper
- snuf zout
- 2 eetlepels verse platte peterselie - fijngehakt
- 2 eetlepels verse koriander - fijngehakt
- Verwarm de olie in een hapjespan.
- Pel en snipper de ui, doe in de warme olie en laat rustig bakken.
- Pel de knoflook en snipper fijn, of gebruik een knoflookpers en doe bij de ui.
- Voeg gelijk de oregano toe. Zet de temperatuur niet te hoog. Laat je ui en knoflook rustig garen.
- Was de aubergine en snijd in blokjes. Doe bij de ui. Omscheppen.
- Als de aubergineblokjes bruin zijn doe dan de spinazie en de aardappeltjes erbij.
- Snijd de tomaten en de olijven kleiner en doe ook in de pan.
- Maak vier kuiltjes in de pan.
- Breek de eieren eerst in een kommetje of schaaltje en giet dan in ieder kuiltje een ei.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Maal de peper erover en doe op de dooiers een beetje zout. Hoeft niet maar is wel lekker.
- Leg een deksel op de pan. Temper de hittebron en zet de timer op 10 minuten. Check of het eiwit is gestold.
- Strooi de verse peterselie en koriander erover.
- En dan... aan tafel!!
Comments
- 5 sep
- Hide replies (1)
1- 5 sep
0- 4 sep
- Hide replies (1)
2- 4 sep
0