Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Spinazie mediterraans

Meedoen met de foodblogswap is leuk en je leert veel andere foodblogs kennen. Deze keer het blog van Claudiaskeuken.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 1 sep 2021
3
98
4
Spinazie met mediterraanse smaken foodblogswap augustus
Spinazie met mediterraanse smaken foodblogswap augustus

SPINAZIE GEWOKT MET MEDITERRANE SMAKEN

Dit is de kop van het recept op de website van Claudia. Claudia is gewichtsconsulente en op haar site vind je dan ook lekkere recepten en goede tips die prima passen in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Ze schrijft dat haar mediterraanse gerechten goed zijn voor balans in je eten. En dat is een mooie quote vind ik. Er staan zoveel recepten op haar site dat ik even heb gezocht. En zag een recept met spinazie. Dat kwam uit, want ik had nog baby-spinazie in de koelkast. Die is lekker snel gaar.
Claudia bedankt voor je lekkere suggestie en je website vol met smaakvolle gerechten.
En klik hier voor het originele recept van Claudia. Kom wel weer terug voor mijn recept. Gebruik hiervoor je navigatiepijltje bovenin de pagina. 😋
Symbool van de foodblogswap
Symbool van de foodblogswap
Ze schrijft dat haar mediterraanse gerechten goed zijn voor balans in je eten.
Recept is voor twee personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, mag ook gerust 2 teentjes zijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • ½ aubergine
  • 250 gram babyspinazie
  • 500 gram krielaardappeltjes - deze keer heb ik kant-en-klare gebruikt. Zak was in de aanbieding bij de Lidl
  • 10 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetlepels ontpitte groene olijven
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels geraspte belegen kaas
  • vers gemalen peper
  • snuf zout
  • 2 eetlepels verse platte peterselie - fijngehakt
  • 2 eetlepels verse koriander - fijngehakt
Zo bereid je het!
  1. Verwarm de olie in een hapjespan.
  2. Pel en snipper de ui, doe in de warme olie en laat rustig bakken.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn, of gebruik een knoflookpers en doe bij de ui.
  4. Voeg gelijk de oregano toe. Zet de temperatuur niet te hoog. Laat je ui en knoflook rustig garen.
  5. Was de aubergine en snijd in blokjes. Doe bij de ui. Omscheppen.
  6. Als de aubergineblokjes bruin zijn doe dan de spinazie en de aardappeltjes erbij.
  7. Snijd de tomaten en de olijven kleiner en doe ook in de pan.
  8. Maak vier kuiltjes in de pan.
  9. Breek de eieren eerst in een kommetje of schaaltje en giet dan in ieder kuiltje een ei.
  10. Strooi er de geraspte kaas over.
  11. Maal de peper erover en doe op de dooiers een beetje zout. Hoeft niet maar is wel lekker.
  12. Leg een deksel op de pan. Temper de hittebron en zet de timer op 10 minuten. Check of het eiwit is gestold.
  13. Strooi de verse peterselie en koriander erover.
  14. En dan... aan tafel!!
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Kun je de QR code niet scannen. Geen probleem hieronder staat mijn naam. Klik daar op en je komt op mijn overzichtspagina.
3
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 1 sep 2021
3
98
4

Comments

  • 5 sep
  • 1
Dat ziet er weer heerlijk uit.
1
  • 5 sep
  • 0
Dank je wel!
  • 5 sep
0
  • 4 sep
  • 2
Ga ik zeker proberen Elisabeth. Je wordt hier op de koffie verwacht hoor!
2
  • 4 sep
  • 0
Ben benieuwd Francois.

  • 4 sep
0

Recente en relevant artikelen