Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Buy 5 anti-aging foods today!

‘Anti-aging food’, jeugdig blijven, is daar voedsel voor? En wat doet popcorn op die lijst? Daarbij hoort natuurlijk ook de top 5 van ‘aging food’. Eten waar we zoveel mogelijk vanaf moeten blijven: leave aging food now!

Geschreven door Erna Daalman
Gepubliceerd op: 16 mei 2021
3
32
3
Afbeelding door Amoon ra via Unsplash

Wilt u ook jeugdig blijven?

Jeugdig blijven is niet hetzelfde als jong blijven, ouder worden we allemaal, maar je kunt de jeugdigheid en je gezondheid wel degelijk beïnvloeden.
Dat kun je via de binnenkant bevorderen. Dat vraagt enig nadenken bij wat je doet, eet, drinkt en bij de boodschappen die je koopt.
Ja, je kunt jeugdigheid kopen!
Natuurlijk zijn onze genen ook van belang, maar met wat inzet kun je dit beïnvloeden. Daarom volgt er een opsomming van de top 5.

5 Anti-aging foods:

 1. Doperwten;
 2. Druiven;
 3. Pinda’s;
 4. Popcorn;
 5. Chocola.

Maar, waarom staan deze foods in de top 5?

Iedereen heeft tegenwoordig wel van antioxidanten gehoord. Antioxidanten is een verzamelnaam van stoffen die de veroudering van cellen tegengaan. Van alle cellen in ons hele lichaam, dus ook onze huid, ons hart en onze hersenen.
Antioxidanten zijn stoffen die goed zijn voor ons lichaam. Oxidanten zijn dat dus niet, oxideren betekent namelijk verbranden. Als ons voedsel oxidanten bevat verbranden onze cellen te snel, dus verouderen we sneller.
Antioxidant betekent een vertraagde verbranding, het vertraagt onze veroudering.
Wat in de top 5 staat bevat de meeste polyfenolen (antioxidanten), maar alle groenten, peulvruchten en fruit(schillen) bevatten een bepaalde hoeveelheid hiervan.
Popcorn is gemaakt van mais. Dat is een graansoort die opvallend veel polyfenolen bevat.
Planten hebben polyfenolen nodig om gezond te blijven en als wij planten (groenten) eten doet dit hetzelfde voor ons.

Het voedsel in de top 5 bevatten de meeste polyfenolen, maar ook de vezels, vitaminen en mineralen die bij anti-aging belangrijk zijn. Bovendien is dit allemaal makkelijk te koop én makkelijk/lekker om te eten.
Vergeet niet om water te drinken! Water zorgt voor het transport naar de cellen en voor de afvoer van schadelijke stoffen.
Natuurlijk zijn er meer anti-aging foods, maar een top 5 lijst is compact, te overzien als je wilt starten met gezonder eten.
Samengevat: alles op de lijst waar kleur in zit en natuurlijk plantaardig vet, vitaminen, mineralen en vezels, is anti-aging food.

Leave aging food now!

 1. Light;
 2. Snoep;
 3. Wit;
 4. Worst;
 5. Zakjes.
Aging food, verouderend voedsel. Het zit veelal in plastic en is bewerkt. Bij de lightproducten is er iets aan toegevoegd of iets weggehaald. Worst, en vleeswaren in het algemeen, zijn bewerkt. Een ei is dat niet. Wit voedsel, dat geldt niet voor bloemkool of witlof, maar voor wit brood, witte rijst of ijs, is allemaal bewerkt. Dat geldt ook voor alle wat in zakjes zit: sauzen, soepen en snoep.
Mag je dit dan nooit meer eten? Jawel, maar met mate, bijvoorbeeld één keer in de week.
Er dan van genieten is juist weer goed voor je gezondheid!
3
Geschreven door Erna Daalman
Gepubliceerd op: 16 mei 2021
3
32
3

Comments

 • 10 juni
 • 1
Bedankt voor de leuke tips. Chocolade staat aan de goede kant, God zij dank. Goed geschreven.
 • 10 juni
1
 • 5 juni
 • 1
Yes ik zorg voor mezelf, chocolade anti aging food😉
 • 5 juni
1
 • 16 mei
 • 1
De meeste van de anti-aging foods eet ik vaak, zeker chocolade. Misschien heb ik hierdoor nog steeds een baby-face.
 • 16 mei
1

Recente en relevant artikelen