Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Hoe wil je een gelukkig leven lijden als je niet gelukkig bent met wie je bent?

Veel mensen zijn ontevreden, maar vragen zich af hoe dat komt. Waar komt die ontevredenheid, en vooral die onzekerheid vandaan?

Geschreven door Noa
Geschreven op: 27 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
4
15
2
Afbeelding door Angelo Pantazis via Unsplash
Je herkent het vast wel, dat ene stemmetje in je hoofd die altijd tevoorschijn komt wanneer je op het punt staat actie te ondernemen. 'Je bent niet goed genoeg', 'Dit ga je nooit halen', 'Het maakt toch niemand uit', 'Mensen gaan je raar aankijken', helaas geef je weer toe aan deze stemmen en neem je een stap terug.

We leven in een tijd waar we veel het leven van anderen lijden, in plaats van ons eigen. Dit zal ik uitleggen. De media spelen een grote rol, je ziet een foto van een vriendin, of zelfs iemand die je niet kent en je hoofd slaat al weer op hol met allerlei gedachtes. Je ziet het lichaam dat je altijd al wou hebben, de mooiste vakanties waar jij altijd al heen wilde en de mooiste feestjes waar jij niet bij bent. Oh nee, paniek, schuld, verdriet...

Waarom kan ik niet zijn zoals zij, vraag je je af. Wat doe ik verkeerd? Je begint jezelf te vergelijken met anderen, mensen waarmee jij helemaal geen gelijkenissen hebt. Daar is het gevoel van onzekerheid weer, dat zul je vast gemist hebben. Lang leve sociale media, de plaats van onrealistische foto's.

We zijn bang voor de meningen van anderen, maar waarom eigenlijk? Hoe kan het dat de mening van anderen er zo toe doet en waarom laten we het zo belangrijke rol in ons leven spelen? Angst. Hetgene dat ons altijd stopt van wat we werkelijk willen. Bang zijn omdat we bang zijn voor de meningen van mensen waar we nog nooit van hebben gehoord. Waarom laten we ons zo naar beneden halen door andere mensen? Of doen we dat stiekem zelf?


Wat als we een beetje minder aandacht gaven aan de stemmetjes in ons hoofd, de angst en de meningen van anderen?
Hoe vaak ben je al bang geweest wat anderen ergens van zouden denken en het uiteindelijk mee viel. We maken ons constant druk om onszelf om te voldoen aan het beeld dat anderen van ons hebben. Tenminste, wat wij denken dat zij hebben. Dit valt meestal erg mee.

We zijn vooral bezig met wat anderen van ons denken en proberen zo 'de beste versie van onszelf' te zijn, door zo goed mogelijk over te komen op andere mensen. Maar het grappige is, iedereen is veel te druk met zichzelf om zich vervolgens weer druk te maken over wat anderen van hen vinden. We leven niet ons eigen leven, maar proberen het leven te leven van het beeld dat, wij denken, anderen van ons hebben.

Waarom laten we mensen, bronnen en getallen zo'n grote invloed hebben op ons? Hoe kunnen we zo echt leven, erachter komen wat we graag willen? Wat onze potentie is en hoe we onze doelen kunnen bereiken?

Wat als we een beetje minder aandacht gaven aan de stemmetjes in ons hoofd, de angst en de meningen van anderen?

Kies je ervoor om je leven te leven zoals jij het wilt en stap je uit je comfortzone? Of kies je ervoor om het leven te leven volgens de verwachtingen van anderen?
De keuze is aan jou.
4
Geschreven door Noa
Geschreven op: 27 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
4
15
2

Comments

  • 1 juni
  • 1
Knap hoor, die zelfverzekerdheid!
1
Noa auteur
  • 3 juni
  • 0
Dankje!
  • 3 juni
0

Recente en relevant artikelen