Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Online verdiensten: mijn top 5

Om mijn homesteading leefstijl te bekostigen ben ik aangewezen op andere bronnen van inkomsten dan een vaste baan. Uitgaande van de economie van genoeg. Eén er van is online inkomen. Veel mensen streven dit na. In deze post ga ik daarom dieper in op mijn favoriete top vijf van online bijverdiensten. Wat levert het me op en wat komt er bij kijken om via internet bij te verdienen.

Geschreven door Het zoete Hongaarse Leven
Gepubliceerd op: 4 dec 2021
15
277
18
Afbeelding door Austin Distel via Unsplash

1. Online marktonderzoek

Mijn favoriet waarmee ik online het meeste geld verdien is via het invullen van enquêtes en bijdragen aan marktonderzoeken. Marktonderzoek bureaus worden gefinancierd door een groot aantal bedrijven die de mening of voorkeuren van consumenten willen peilen over tal van onderwerpen en producten. En jouw mening is hen best wat waard.

Je krijgt uitbetaald wanneer je een enquête of marktonderzoek volledig hebt ingevuld. Het invullen duurt meestal tussen de vijf en vijftien minuten. Het bedrag dat je krijgt verschilt behoorlijk. Het is onder andere afhankelijk van het aantal vragen van het onderzoek en van het onderwerp van de enquête.
Ook heel leuk: je besteld bijvoorbeeld iets op HEMA.nl en krijgt een deel van het bestede bedrag meteen weer terug. Dat wordt cashback genoemd en levert me jaarlijks een mooi bedrag op.
De grootste speler in deze branche is Euroclix. Ik ben nu ruim twee jaar deelnemer en heb er sindsdien al heel wat mee verdiend. Het is een betrouwbaar onderzoeksbureau dat werkt in opdracht voor verschillende grote (Nederlandse) bedrijven zoals supermarktketens, landelijke kranten, Bol.com, HEMA en de ANWB. Euroclix is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België en al meer dan 500.000 consumenten zijn lid. Je verdient er zogenaamde Clix, die je inwisselt voor geld.

De gemiddelde beloning voor het invullen van enquêtes ligt tussen de vijfenzeventig en tweehonderd Clix. Het leuke aan dit systeem is dat hoe meer Clix je hebt, hoe meer euro's je er voor krijgt. Voor duizend Clix krijg je tien euro (een eurocent per Clix). Maar wanneer je bijvoorbeeld tienduizend Clix inwisselt ontvang je vijftig procent meer. Dan is het al honderdvijftig euro of anderhalve eurocent voor een Clix. Elke nieuwe deelnemer ontvangt een welkomstbonus van honderdvijftig Clix.

Heel fijn is dat ook aankopen via Euroclix je Clix opleveren. Dit wordt ook wel cashback genoemd. Zo kun je bijvoorbeeld met een reisje via Booking.com of bestelling bij HEMA ook geld (terug) verdienen. Op jaarbasis is ook dit een heel mooi bedrag. Een aanrader dus.
Afbeelding door Malte Helmhold via Unsplash

2. Artikelen schrijven

Via websites als Yoors en artikel.nl is het mogelijk om geld te verdienen door artikelen te schrijven over onderwerpen die jij interessant vindt.

Hoe? Heel eenvoudig. Je meld je net als mij aan als deelnemer en begint met het schrijven van je eerste artikel. Wanneer bezoekers je artikel lezen zul je hier (een beetje) geld mee verdienen.

Het voordeel van het schrijven van artikelen op genoemde websites in plaats van een eigen blog is dat ze al hoog aangeschreven staan bij zoekmachines als Google. Je artikel zal dus meteen goed worden gevonden door potentiële lezers.

3. Te gekke foto's maken

Afbeelding door Jamie Street via Unsplash
Ik vind fotograferen wel aardig, maar mijn vrouw is pas écht een gepassioneerd fotografe. En ze heeft nog talent ook. Bovendien wonen we in een prachtige natuurrijke omgeving. Dus waarom ook daar niet een beetje passief inkomen mee verdienen? Op sites zoals iStockphoto en Shutterstock kun je foto's die je hebt gemaakt aanbieden. Klanten zoeken hier op bepaalde trefwoorden waarmee ze jouw foto kunnen vinden naast de foto's van vele anderen.

Dus open een account en zorg voor professionele en scherpe foto's. Over het algemeen verdien je er niet veel mee, maar met een flink aantal foto's kun je maandelijks toch een leuk zakcentje verdienen. Met name foto's met een duidelijk thema doen het daarbij goed, bijvoorbeeld kerst, fruit, natuur, koppels en eten.

4. Vertaalwerk

Een paar maanden geleden heb ik me aangemeld bij Fairlingo. Dit platform brengt vertalers en opdrachtgevers bij elkaar voor vertaalklussen. Ik vind dit werk met name interessant tijdens de herfst en winterperiode. Er is dan weinig werk in de (moes)tuin te doen en vaak te koud of te nat voor buitenklussen aan de boerderij.

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Je geeft aan in welke talen je vertaalopdrachten uit wilt voeren en wat je niveau is (beginner, ervaren of pro). Voor de hogere niveaus moet je een vertaalcertificaat kunnen overleggen. Een voordeel is dat Fairlingo voor je op zoek gaat naar opdrachten en je (bij een match) een mail stuurt wanneer ze een opdracht voor je hebben. Je kunt die dan al dan niet accepteren.

Een nadeel is dat je zelf niet actief op zoek kunt gaan naar potentiële opdrachtgevers. Bij vacaturesite Indeed kan dit wel en daarom heb ik ook daar een account aangemaakt als beschikbare vertaler.

5. Affiliate inkomsten

Afbeelding door Glen Carrie via Unsplash
Omdat ik het leuk vind om websites te maken (en bij te houden!) kwam ik al gauw in aanraking met het fenomeen affiliate marketing. Affiliate marketing is een term die niet iedereen kent. Het vergt ook wat meer actie en moeite om onder de knie te krijgen. Daarom hier een korte uitleg.

Het betekent dat je specifieke bedrijven (adverteerders) op je blog of website toelaat om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen. Achterliggende gedachte is dat wanneer de dienst of het product overeen komt met het onderwerp van je website, de kans groot is dat bezoekers van je website ook geïnteresseerd zijn in dergelijke producten. Wanneer lezers een product of dienst kopen bij dat bedrijf via jouw website, krijg je een commissie. Zo snijd het mes aan twee kanten.
Op dit moment beheer ik een aantal websites. Om aanspraak te kunnen maken op affiliate inkomsten moet je die vooraf aanmelden bij een platform.
Die commissie bestaat meestal uit een (gering) percentage van het aangekochte of een vast bedrag van enkele euro's. Niet de manier om snel rijk te worden dus (tenzij je de eigenaar bent van NU.nl) maar wel een leuke bijverdienste. Als je toch al tijd en moeite in een website hebt gestopt, kun je daar net zo goed een beetje geld mee verdienen. Al was het alleen maar om de hostingkosten te dekken, toch? En een website is 24 uur per dag 'open'.
Afbeelding door Hennie Stander via Unsplash
Met deze blog meegeteld heb ik op dit moment achttien websites. De meesten hebben als thema vakantie vieren. Veel mensen houden hier van en dat is een voordeel. Zoals de websites van de vakantiewoningen (Klompen- en Vlinderboerderij) en websites over vakantie aan het Balatonmeer en Kroatië. Daarnaast een aantal startpagina's over onderwerpen die me interesseren en die ik zelf vaak gebruik als snelkoppeling om zaken snel op te zoeken.
Om aanspraak te kunnen maken op deze manier van online inkomsten kun je je aanmelden bij een affiliate platform. In Nederland zijn een aantal van zulke platformen. De grootste zijn Tradetrackeren Daisycon. Daarnaast zijn ook AwinPaypro en Tradedoubler grotere spelers op de online markt.

Zodra je bent geaccepteerd als 'publisher' kun je de campagnes van aangesloten bedrijven promoten door link verwijzingen te plaatsen op je website. En zo een begin maken met passief online inkomen.
Afbeelding door Garrhet Sampson via Unsplash
Zo, dat waren mijn persoonlijke top vijf van online inkomsten bronnen. Rijk wordt ik er niet van, maar alle kleine beetjes helpen en ik hoef er niets voor te laten. It all adds up. Het past verder prima bij mijn levensstijl van zoveel mogelijk welzijn met zo min mogelijk consumptie.

Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar aanvullende hossel klussen. Heb jij ook een leuke online side hustle die je wilt delen of verdien je misschien wel je volledige inkomen online? Laat maar weten in een reactie op dit bericht. Ik ben benieuwd!

© Zoet Hongaars Leven
15
Geschreven door Het zoete Hongaarse Leven
Gepubliceerd op: 4 dec 2021
15
277
18

Comments

 • 3 maa
 • 0
Leuke tips! Grappig om te zien dat de laatste tijd steeds meer mensen bezig zijn met het genereren van passief inkomen. Voor de foto's heb ik misschien nog een leuke tip: je kunt ze ook aanmelden bij Werkaandemuur. Dan kunnen mensen de foto bestellen op bijvoorbeeld canvas of als fotobehang. Wie weet levert het meer op dan Shutterstock ;)
0
 • 8 juni
 • 0
Bedankt voor de tip Elisabeth. Dat ga ik eens uitzoeken.
 • 8 juni
0
 • 8 jan
 • 0
Goede tips, dankjewel!

0
 • 8 juni
 • 0
Graag gedaan, Madeleine!
 • 8 juni
0
 • 27 dec
 • 1
Bedankt voor de tips. Ik ga eens op onderzoek uit!
1
 • 8 juni
 • 0
Succes!
 • 8 juni
0
 • 11 dec
 • 1
Zo leuk een beetje verdienen voor een warme trui of een onverwachts kadootje voor je geliefde ;-)
1
 • 15 dec
 • 0
Dat is inderdaad een heel mooie bestemming voor de verdiensten!
 • 15 dec
0
 • 9 dec
 • 1
Ik "werk" ook met diverse enquete bureaus en mag bij een enkeling ook producten testen (verzorging en make-up), een paar reviews schrijven en dan het product houden. Affiliate vind ik wat lastig, dan moet je veel bezoekers hebben.
1
 • 9 dec
 • 1
Da's ook een leuke manier, om produkten te testen inderdaad! Een vriend van mij heeft ook een tijd als 'mystery guest' opgetreden namens een aantal opdrachtgevers. Dat is ook erg leuk (als je genoeg tijd er voor hebt tenminste). Affiliate is best veel werk inderdaad. Maar als je een niche website hebt waar een produkt toevallig prima bij past kan het een mooie bron van extra inkomsten zijn.
1
 • 10 dec
 • 0
Mystery shoppen, merchandise, promoten, alles al gedaan. De drogisterij / parfumerie was mijn ding" heerlijk om te doen en klanten te adviseren (meest de natuurlijke zelfzorg).
 • 10 dec
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen