Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Pizza spinazie met Tartufo kaas

Die pizzabodem die ik eerder had gekocht. Daar moest ik wat mee. Maar wat en hoe?

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 8 juli 2021
17
69
30
Dit is het uiteindelijk geworden
Dit is het uiteindelijk geworden

Spinazie en kaas

Bij die pizzabodem in de koelkast lag ook een zak met spinazie en kaas. Twee soorten kaas. Eén stuk Parmezaanse kaas en een verpakking met Tartufo kaas. Die laatste heeft het uiterlijk van brie of camembert. En smelt heerlijk uit zoals je kan zien op de foto. En lekker dat dit is. Maar ik ben begonnen met de spinazie. Die heb ik eerst kort gebakken zodat het zacht werd en dan in een vergiet goed laten uitlekken. Eventueel nog met een spatel op de spinazie drukken zodat je zeker weet dat alle vocht eruit is. Je wilt tenslotte geen zompige bodem. En dan ga je de pizza opbouwen. De oven verwarm je ook voor. Zeker op 220° Celsius. Hieronder kun je de foto van de pizza zoals ik die heb opgebouwd. Ik noem het een pizza. Maar je zou ook kunnen zeggen dat het een Galette is. Dat is een zoete of hartige taart wat gemaakt is van taartdeeg en niet van pizzadeeg. Maar goed, hoe zou jij het noemen? Eigenlijk maakt het niet zo uit. Toch? Als het maar lekker is.
De pizza voordat hij de oven inging. Onder de rand zie je duidelijk de kaas zitten...
De pizza voordat hij de oven inging. Onder de rand zie je duidelijk de kaas zitten...
Wat heb je nodig?
  • 1 kant-en- klare pizzabodem
  • 2 eetlepels olie
  • 450 gram verse spinazie
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 150 gram tartufo kaas
  • vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (wees niet te zuinig hiermee) 😉
Zo bereid je het
  1. Haal de bodem uit de koelkast.
  2. Verwarm de olie in een ruime bakpan.
  3. Doe de spinazie in gedeelten in de pan. Schep zo nu en dan om tot de spinazie gaar is. Doe dan in een vergiet of zeef om goed uit te laten lekken. Druk er zo nu en op om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
  4. Besmeer de pizzabodem met de crème fraîche en strooi de oregano erover.
  5. Verdeel de goed uitgelekte spinazie erover en maal daar peper naar smaak over. Houd wel een stuk van de rand over.
  6. Leg op de spinazie, aan de rand de plakken kaas en vouw dan de rand van de bodem over de kaas.
  7. Strooi flink wat vers geraspte kaas over de spinazie en zet dan de pizza/Galette in de oven.
  8. Ongeveer 10 tot 12 minuten. Ook afhankelijk wat er op de verpakking staat van de bodem die jij hebt gekocht.
  9. En dan.... Aan tafel! 🍕🧀🍴
17
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 8 juli 2021
17
69
30

Comments

  • 1 sep
  • 0
Wat leuk om jouw recepten hier te lezen! 😃
  • 1 sep
0
  • 8 aug
  • 1
Ik ben het volledig met je eens, de naam doet er niet toe als het maar lekker is. Leuk gebracht weer, Elisabeth.
1
  • 10 juli
  • 1
Heerlijk!
  • 10 juli
1
  • 10 juli
  • 1
dat klinkt goed!
  • 10 juli
1
  • 9 juli
  • 1
Oei, dat klinkt wel lekker!
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen