Spinazie en kaas
![De pizza voordat hij de oven inging. Onder de rand zie je duidelijk de kaas zitten...](https://backend.artikel.nl//gallery/60e578456931112227031160e5784569.png)
- 1 kant-en- klare pizzabodem
- 2 eetlepels olie
- 450 gram verse spinazie
- ½ bekertje crème fraîche
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- vers gemalen peper naar smaak
- 150 gram tartufo kaas
- vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (wees niet te zuinig hiermee) 😉
- Haal de bodem uit de koelkast.
- Verwarm de olie in een ruime bakpan.
- Doe de spinazie in gedeelten in de pan. Schep zo nu en dan om tot de spinazie gaar is. Doe dan in een vergiet of zeef om goed uit te laten lekken. Druk er zo nu en op om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
- Besmeer de pizzabodem met de crème fraîche en strooi de oregano erover.
- Verdeel de goed uitgelekte spinazie erover en maal daar peper naar smaak over. Houd wel een stuk van de rand over.
- Leg op de spinazie, aan de rand de plakken kaas en vouw dan de rand van de bodem over de kaas.
- Strooi flink wat vers geraspte kaas over de spinazie en zet dan de pizza/Galette in de oven.
- Ongeveer 10 tot 12 minuten. Ook afhankelijk wat er op de verpakking staat van de bodem die jij hebt gekocht.
- En dan.... Aan tafel! 🍕🧀🍴
Comments
- 1 sep
0- 8 aug
- Hide replies (1)
1- 1 sep
0- 10 juli
1- 10 juli
1- 9 juli
- Hide replies (1)
1- 10 juli
1