Artikel.nl




Verrassende gerechten uit andere landen

Zoveel landen, zoveel culturen, zoveel verschillende gerechten. Wil je eens wat anders dan het standaardmaaltje aardappels, groente en vlees ? Probeer dan eens deze spannende gerechten uit de internationale keuken. Op internet vind je een keur aan heerlijke recepten. Hieronder een paar tips ter inspiratie.

Geschreven door Olga Vos
Gepubliceerd op: 11 mei 2021
0
11
4
Internationale keuken
Internationale keuken
Afbeelding door Edgar Castrejon via Unsplash

Kaiserschmarren uit Oostenrijk

Wie is niet bekend met de Nederlandse pannenkoekencultuur? We kennen zelfs speciale restaurants hiervoor in de vorm van pannenkoekenhuizen. Wie wel eens op vakantie is geweest in Oostenrijk kent vast ook deze buitenlandse variatie op de pannenkoek: Kaiserschmarren. Deze traditionele zoete lekkernij wordt gemaakt van bloem, suiker, melk en eierdooiers en al dan niet met rozijnen naar keuze. Vergeet niet de vruchtencompote van pruimen of appelmoes erbij te serveren. Maak het gerecht af met een vleugje poedersuiker. Het gerecht zou zijn naam danken aan de Oostenrijkse keizer Franz Joseph. Lekker voor het ontbijt of als toetje. Let op: het is een machtig gerecht, dus bewaar nog wat ruimte in je toetjesmaag!

Lángos uit Hongarije

In Hongarije vind je het op elke hoek van de straat, maar het is niet moeilijk om deze snack zelf vers te maken in je Nederlandse keuken.
We blijven nog even in midden Europa, want wat denk je van een gefrituurd platbrood van gistdeeg? In Hongarije en omringende landen eten ze deze fastfood met knoflook(olie), zure room, geraspte kaas en rode ui. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk ook maar eens aan variaties met ham, worst, tomaat, paprika en kaas. In Hongarije vind je het op elke hoek van de straat, maar het is niet moeilijk om deze snack zelf vers te maken in je Nederlandse keuken.

Injera uit Eritrea

Dat pannenkoeken overal ter wereld populair zijn, mag wel blijken uit dit gerecht, dat gegeten wordt in Eritrea, Ethiopie, Jemen, Somalie, Zuid-Soedan en Noord-Kenia. Injera is een soort pannenkoekachtig brood van teff-meel. Je mengt bloem met water en laat dit enkele dagen gisten, waardoor een licht zurige smaak ontstaat. Vervolgens wordt het als platte koeken afgebakken en eet je deze lekkernij met stoofschotels of salades erop. Je gebruikt je rechterhand om stukken af te scheuren en de stoofschotel of salade te pakken. De injera heeft dus een driedubbele functie: als bestek, als bord en als voedsel! Hoe handig is dat?

Pho uit Vietnam

Pho
Pho
Afbeelding door Sharon Chen via Unsplash
Naast pannenkoeken en fastfood eten wij aardebewoners ook graag soep. Probeer in plaats van de oer-Hollandse erwtensoep eens Vietnamese Pho! Een goedgevulde maar toch lichte maaltijdsoep met rijstnoedels, verse kruiden, zoals citroengras en gember en (rund)vlees. Er bestaan snelle en bewerkelijke varianten. Experimenteer eens met verschillende soorten vlees en kruiden. Of maak een vegetarische variant. De Vietnamezen eten deze noedelsoep soms zelfs als ontbijt. Doe eens gek!

Kalubi Palaw

Zin in rijst, maar geen zin in nasi? Probeer dan dit gerecht uit de Afghaanse keuken eens, de Afghaanse variant van pilaf. Kalubi Palaw heeft gestoomde rijst als basis. Deze rijst wordt gemengd met wortelen, rozijnen en amandelen. Eet het gerecht met rund- of lamsvlees. Vergeet niet om lekkere kruiden toe te voegen, zoals kurkuma, kardemon en garam masala.

Smakelijk eten!

Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Afbeelding door Alex Haney via Unsplash
0
Geschreven door Olga Vos
Gepubliceerd op: 11 mei 2021
0
11
4

Comments

  • 23 mei
  • 0
Hmmm!

  • 23 mei
0
  • 23 mei
  • 0
Hier heb ik honger van gekregen! En wat een goede tips... Ik wil zeker die pannekoeken variant proberen.

Leuke blog, ik ga je volgen, volg je ne terug?
0

Recente en relevant artikelen