Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Voordelen van het eten van chocolade

Voel je je schuldig na het eten van een hele reep chocolade. Geen zorgen! Ik zal een paar redenen opnoemen waardoor jij zonder zorgen of schuld weer van chocolade kan genieten.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 7 juni 2021
4
55
8
Afbeelding door Tetiana Bykovets via Unsplash
Bescherming van UV straling Wij komen dagelijks buiten, een plek waarbij je, mocht de zon nu wel of niet schijnen, bloot wordt gesteld aan UV licht. Dit is slecht voor je huid, want die wordt erdoor uitgedroogd, waardoor je rimpels kan krijgen. En je kan na te lange blootstelling hieraan ook kanker krijgen. Chocolade bevat vele antioxidanten die je huid zullen beschermen tegen het UV licht. Bovendien hydrateert chocolade onze huid en zorgt het ook voor een goede bloedcirculatie, waardoor wij er voor altijd jeugdig uit blijven zien. Legale drugs Chocolade geeft ons een goed gevoel. Een gelukkig gevoel dat wordt veroorzaakt door drie stofjes dat het bevat. Theobromine, phenylethylamine en serotonine zorgen ervoor dat je hersenen het stofje endorfine aanmaken en dit zorgt ervoor dat je je blijer gaat voelen. Het remt namelijk de adrenaline af die ons stress geeft en het heeft hetzelfde pijnstillende effect als morfine. Geef mij dan toch maar een stukje chocolade na mijn operatie… Shotje zuurstof? Chocolade zorgt voor een betere bloedcirculatie, waardoor zuurstof ook makkelijker overal in je lichaam komt. Deze zuurstof komt dus ook makkelijker in de hersenen waardoor deze ook een shotje zuurstof krijgen. Dit kan je helpen met het berekenen van moeilijke sommen, maar ook om makkelijker dingen te leren. Vanaf nu af aan ga ik het leren op Duolingo combineren met het eten van chocolade! Denk aan je bloeddruk! Door het stofje flavonoïden die in chocolade te vinden is, ontspannen je bloedvaten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een lagere bloeddruk krijgt, maar het zorgt ook dat je minder kans hebt op een hartaanval! Vertel dit maar, wanneer ze je aanspreken over het eten van chocolade en laat het feit dat flavonoïden ook in zaden, noten en groenten erbuiten, als je liever chocolade eet tenminste. Hulp bij het sporten Er is op muizen getest dat het stofje epicatechine helpt bij het opbouwen van spieren. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat er meer zuurstof word opgenomen door je spieren. De ene groep muizen kreeg één dosis en een andere groep kreeg een dubbele dosis. Deze laatste groep presteerde het beste op de loopband vergeleken met de eerste groep. Dus de volgende keer begin ik alvast met het eten van chocolade, terwijl jij begint aan je push ups? Heb jij nog meer redenen nodig om te genieten van chocolade? Of heb ik je inmiddels overtuigd?
4
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 7 juni 2021
4
55
8

Comments

  • 8 juni
  • 0
Het heeft een reden dat het leger chocolade uitdeelde bij de bevrijding ;)
  • 8 juni
0
  • 7 juni
  • 0
Zeer 'smakelijke' weetjes!
  • 7 juni
0
  • 7 juni
  • 1
Nog een geluk dat ik 'bijna' verslaafd ben aan chocolade. Wist wel niet dat dit zoveel goede stoffen bevat. We gaan er ons de volgende keer heel wat minder schuldig om voelen als we nu gans die reep chocolade hebben opgegeten. Mooi geschreven.
  • 7 juni
1
  • 7 juni
  • 2
Heerlijk !!
  • 7 juni
2
  • 7 juni
  • 2
Ik zal dit zeker in gedachten houden bij mijn volgende keer chocolade eten :-) leuk om te lezen!
2
  • 7 juni
  • 0
Dank je! Wat is jouw favoriete chocolade soort?
  • 7 juni
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen