Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Aubergine met mozzarella op kruidenpolenta

Een glutenvrije maaltijd zonder vlees. Wel met kaas. De kaas die ik heb gekozen is buffelmozzarella.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 4 okt 2021
5
91
6
Aubergine op polenta met buffelmozzarella
Aubergine op polenta met buffelmozzarella

Polenta, aubergine en buffelmozzarella

Polenta is glutenvrij. Niet dat ik het daarom eet. Wij eten het regelmatig omdat het gewoon lekker is. Oké, je moet er wel wat meedoen om het lekker te maken. Maar dat geldt voor veel producten. Dat geldt ook voor de aubergine die ik erbij had.

Kruiden enzo

De kruiden in de polenta zijn standaard. Deze kruiden zou jij gewoon op voorraad moeten hebben. Je maakt er zelfs je gekookte sperziebonen nog lekkerder mee. En ben je geen fan van gedroogde kruiden, koop het dan lekker vers. Zodra het lekker weer, gaat mijn kruidentuin weer open.

Aubergine

Eigenlijk is aubergine een zomergroente. Maar deze groente komt uit Spanje. Dus het is altijd te koop in de winkel.

Buffelmozzarella

Met buffelmozzarella wordt het nog lekkerder. De koemelk-mozzarella heeft de neiging om kauwgom-achtig te worden wanneer het wordt verwarmd. Vind je mozzarella niet lekker. Gebruik dan wat plakken Cheddar kaas of pecorino. Maar gewone jonge Hollandse kaas kan  ook.
Polenta is glutenvrij. Niet dat ik het daarom eet.

Recept is voor 2 personen.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 100 gram polenta
  • 500 milliliter heet water
  • 1 aubergine
  • zout
  • verse Italiaanse keukenkruiden of 1 eetlepel gedroogde keukenkruiden
  • klontje 'gezouten' roomboter
  • olijfolie, genoeg voor een laag in een koekenpan
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 bollen buffel-mozzarella
  • Peper naar smaak
Zo bereid je het!
  1. Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  2. Meng de polenta goed met hete water in een ruime schaal en zet in de oven. Roer na 10 minuten weer door. Laat het staan en check na 10 minuten of het gaar is.
  3. Was de aubergine en snijd in plakken. Leg de plakken in een vergiet en strooi er zout over. Laat staan.
  4. Was de Italiaanse kruiden, dep droog en haal de blaadjes van de stengels. Hak de blaadjes fijn. Bewaar de stengels als die zacht zijn om met groenten mee te koken.
  5. Wanneer de polenta gaar is meng er dan de keukenkruiden en de roomboter door.
  6. Dep de plakken aubergine droog en bak in olijfolie bruin en gaar. Bestrooi één kant met Parmezaanse kaas.
  7. Snijd of scheur de mozzarella in plakken.
  8. Leg op de boven van ovenvaste borden twee schijven polenta. Die schijven heb ik gemaakt met stekers. Leg op die schijven op het bord.
  9. Leg dan om en om boven op de polenta de aubergine en dan mozzarella.
  10. Maal er naar smaak peper over tussen de lagen.
  11. Zet de borden nog 10 minuten in de oven tot de kaas zacht is geworden.
  12. En dan...AAN TAFEL!
Zoek je nog een recept met mozzarella? Klik dan hier. Of scan de qr code op de flyer.
Scan de qr code voor nog een recept met mozzarella
Scan de qr code voor nog een recept met mozzarella
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Kun je de QR code niet scannen. Geen probleem hieronder staat mijn naam. Klik daar op en je komt op mijn overzichtspagina.
5
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 4 okt 2021
5
91
6

Comments

  • 12 okt
  • 0
Yep.
  • 12 okt
0
  • 7 okt
  • 2
Lekker ! Ik hou wel van mozzarella en aubergine !
2
  • 8 okt
  • 0
Het is nog even een nazomer dus genieten maar. En anders doen alsof het zomer is. 😊
  • 8 okt
0
  • 5 okt
  • 2
Mooi beschreven, ziet er lekker uit, Elisabeth.
2
  • 5 okt
  • 0
Dank je wel Rudi!
  • 5 okt
0

Recente en relevant artikelen