Polenta, aubergine en buffelmozzarella
Kruiden enzo
Aubergine
Buffelmozzarella
Polenta is glutenvrij. Niet dat ik het daarom eet.
Recept is voor 2 personen.
- 100 gram polenta
- 500 milliliter heet water
- 1 aubergine
- zout
- verse Italiaanse keukenkruiden of 1 eetlepel gedroogde keukenkruiden
- klontje 'gezouten' roomboter
- olijfolie, genoeg voor een laag in een koekenpan
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 bollen buffel-mozzarella
- Peper naar smaak
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Meng de polenta goed met hete water in een ruime schaal en zet in de oven. Roer na 10 minuten weer door. Laat het staan en check na 10 minuten of het gaar is.
- Was de aubergine en snijd in plakken. Leg de plakken in een vergiet en strooi er zout over. Laat staan.
- Was de Italiaanse kruiden, dep droog en haal de blaadjes van de stengels. Hak de blaadjes fijn. Bewaar de stengels als die zacht zijn om met groenten mee te koken.
- Wanneer de polenta gaar is meng er dan de keukenkruiden en de roomboter door.
- Dep de plakken aubergine droog en bak in olijfolie bruin en gaar. Bestrooi één kant met Parmezaanse kaas.
- Snijd of scheur de mozzarella in plakken.
- Leg op de boven van ovenvaste borden twee schijven polenta. Die schijven heb ik gemaakt met stekers. Leg op die schijven op het bord.
- Leg dan om en om boven op de polenta de aubergine en dan mozzarella.
- Maal er naar smaak peper over tussen de lagen.
- Zet de borden nog 10 minuten in de oven tot de kaas zacht is geworden.
- En dan...AAN TAFEL!
Comments
- 12 okt
- Hide replies (1)
2- 12 okt
0- 7 okt
- Hide replies (1)
2- 8 okt
0- 5 okt
- Hide replies (1)
2- 5 okt
0