Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De kracht van dankbaarheid

Laatst keek ik op Netflix de film ‘Demain tout commence’: een prachtige film over een vader en dochter. Voor mij was de meest belangrijkste boodschap van de film dat je het leven moet vieren.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 16 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
16
0
Afbeelding door Jon Tyson via Unsplash
Laatst keek ik op Netflix de film ‘Demain tout commence’: een prachtige film over een vader en dochter. Voor mij was de meest belangrijkste boodschap van de film dat je het leven moet vieren. Nou is dat niet altijd even gemakkelijk. Toch helpt het om van elke dag een feestje te maken. Daarom probeer ik bewust stil te staan bij alle mooie momenten op de 'gewone dagen'. Een coach heeft ooit tegen mij gezegd: al is de lekkere appel het enige hoogtepunt van je dag, zorg dan dat je dat evengoed beseft. Ofwel: wees dankbaar voor alles.

De dag beginnen en afsluiten

Nu zie je mij niet elke avond keurig drie dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben. Dat is gewoon niet helemaal voor mij weggelegd. Dat doe ik wel maandelijks trouwens. Wel ben ik elke dag bezig met dankbaarheid uitvoeren. Dit doe ik voornamelijk in mijn hoofd. Als ik naar bed ga bedenk ik waar ik die dag erg blij mee ben geweest. Als ik wakker word bedenk ik waar ik die dag blij van ga worden. Ik noem het niet vaak: ‘vandaag ben ik dankbaar voor…’, omdat ik dat een beetje ehm té vind ;)

De natuur als ultiem voorbeeld

Ook dankbaarheid vinden in de natuur zorgt zeker voor positieve gedachten. Ik fiets elke dag een uur en wandel vaak nog een half uurtje. Vaak kun je als je goed om je heen kijkt erg mooie dingen tegenkomen: een jong dier, een bijzondere vogel, een mooie lucht, mooie bloemen of nu in de herfst die prachtige kleurige bladeren. Vaak fiets je snel naar huis, maar goed om je heen kijken en beseffen in wat voor mooie wereld we eigenlijk leven en hoe bijzonder de natuur is brengt je zoveel!
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 16 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
16
0

Recente en relevant artikelen