De ananas
- 0,1 gram vet,
- 0,5 gram eiwit,
- 1,6 gram vezels,
- 12 gram koolhydraten (10 gram aan suikers).
Wat maakt de ananas zo gezond?
- Versterking van het immuunsysteem: in een ananas zit veel vitamine C. Deze vitamine versterkt niet alleen je immuunsysteem, maar kan ook een verkoudheid sneller over laten gaan. Verder helpt het wonden sneller genezen en infecties tegen te gaan.
- Onstekingsremmer: de ananas bevat het enzym bromelaïne en werkt ontstekingsremmend en weefselzwellingen tegen zoals: spataderen, artrose, bronchitis, verstuiking, verrekking en reuma. Bromelaïne kan ook reizigersdiarree verzachten, omdat het de bacterie E. Coli verjaagt uit het lichaam.
- Sterke botten: mangaan die aanwezig is in de vrucht is nodig voor sterke botten en kraakbeen. Mangaan komt maar in een kleine hoeveelheid voor in je botten, maar de stof is onmisbaar om je botten sterk te houden.
- Goede spijsvertering: de ananas bevat veel vezels. Deze zijn nodig om je spijsvertering opgang te helpen en je ontlasting zachter te maken. Hierdoor blijft de ontlasting zacht en soepeler en is het makkelijker om naar de wc te kunnen.
- Verkleint de kans op een beroerte en hartinfarct: de stof bromelaïne heeft nog een goede eigenschap zoals hierboven al is aangegeven helpt het tegen weefselzwelling en dus ook tegen bloedstolsels in het lichaam. Als er minder bloedstolsels in het lichaam aanwezig zijn heb je minder kans op een beroerte of een hartinfarct.
- Positief effect op cholesterol: de aanwezige plantensterolen zorgt er voor dat slechte cholesterol uit ons voedsel minder worden opgenomen door de darmen en zo dus niet in het lichaam terecht komen. De kans op hart- en vaatziekte wordt hierdoor verkleint.
- IJzer: het mineraal ijzer zorg dat het transport van de zuurstof in het bloed goed verloopt. Iemand die een laag ijzergehalte in zijn bloed heeft kan uiteindelijk bloedarmoede krijgen. Door het eten van ananas krijg je ijzer binnen, waardoor je ijzergehalte in je bloed zal stijgen.
- Remt kankercellen af: ferulazuur is een antioxidant die bepaalde kankerverwekkende stoffen onschadelijk maakt. Het remt als het ware de groei van kankercellen af en vertraagt het proces.
- Geeft energie: de vitamine B1 (thiamine) geeft je energie en zorgt voor de verbranding van koolhydraten. Door de verbranding komt de energie vrij in ons lichaam.
Comments
- 30 juli
- Hide replies (1)
0- 3 aug
0- 29 juli
- Hide replies (1)
0- 29 juli
0- 28 juli
- Hide replies (1)
0- 28 juli
0- 28 juli
- Hide replies (1)
0- 28 juli
0- 28 juli
- Hide replies (1)
0- 28 juli
0