Benodigdheden:
- 1 ui (gepeld - in parten
- 1 wortel - stukjes
- 1 prei - ringen
- 1 rode paprika - blokjes
- 2 stengels bleekselderij - stukjes
- 1 bosje lente-uitjes - ringetjes
- 1 soepkip
- 1 bouquet-garni (takjes peterselie, tijm, laurierblaadjes - bijeengebonden)
- stukje foelie
- 4 witte peperkorrels
- 100 gram maiskorrels
- 50 gram vermicelli
- 1 eetlepel bladselderij - fijngesneden
Bereiding:
- Neem een grote soeppan en leg de (afgespoelde) kip erin, vul aan met ongeveer 1,5 liter koud water.
- Breng aan de kook en verwijder het schuim, met een schuimspaan (dit is vuil en maakt de soep troebel). Herhaal totdat het water helder is.
- Doe het bouquet garni, de ui, prei, wortel, bleekselderij, de foelie en peperkorrels bij de soep en laat alles zo'n 2 uur trekken, niet koken.
- Haal de kip uit de soep, laat hem afkoelen en haal het vlees eraf en snijdt in stukjes.
- Zeef de soep in een andere pan, breng op smaak met peper en zout (eventueel een bouillon tablet, naar smaak).Je kunt de soep af laten koelen en het vet eraf scheppen (optioneel)
- Verwarm daarna de soep en voeg de kip, paprika, lente-ui en vermicelli toe.
- Verwarm de soep 5 minuten zachtjes door en roer de bladselderij en maiskorrels erdoor.
- Voeg naar smaak nog bouillontablet, zout en peper toe.