Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Kippensoep, goed gevuld

Kippensoep, makkelijk te maken, smakelijk en je knapt er van op. Deze soep is gewoon lekker en goed gevuld, je kunt het als voorgerecht, bij de lunch of als hoofdmaaltijd serveren. Het was de eerste soep die ik leerde maken (ongeveer een halve eeuw geleden ... dat klinkt!)

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 23 juli 2022
1
101
0
Kippensoep is ook een super kracht bij verkoudheid en griep, omdat er het stofje carnosine inzit. Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor en helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griep ons lichaam uit te werken. Ook helpt het om de luchtwegen open te zetten door bepaalde aromatische componenten in de soep. Het is allemaal niet wetenschappelijk bewezen, maar je voelt je met een kop geurige kippensoep toch net ietsje prettiger.

Benodigdheden:

  • 1 ui (gepeld - in parten
  • 1 wortel - stukjes
  • 1 prei - ringen
  • 1 rode paprika - blokjes
  • 2 stengels bleekselderij - stukjes
  • 1 bosje lente-uitjes - ringetjes
  • 1 soepkip
  • 1 bouquet-garni (takjes peterselie, tijm, laurierblaadjes - bijeengebonden)
  • stukje foelie
  • 4 witte peperkorrels
  • 100 gram maiskorrels
  • 50 gram vermicelli
  • 1 eetlepel bladselderij - fijngesneden

Bereiding:

  1. Neem een grote soeppan en leg de (afgespoelde) kip erin, vul aan met ongeveer 1,5 liter koud water.
  2. Breng aan de kook en verwijder het schuim, met een schuimspaan (dit is vuil en maakt de soep troebel). Herhaal totdat het water helder is.
  3. Doe het bouquet garni, de ui, prei, wortel, bleekselderij, de foelie en peperkorrels bij de soep en laat alles zo'n 2 uur trekken, niet koken.
  4. Haal de kip uit de soep, laat hem afkoelen en haal het vlees eraf en snijdt in stukjes.
  5. Zeef de soep in een andere pan, breng op smaak met peper en zout (eventueel een bouillon tablet, naar smaak).Je kunt de soep af laten koelen en het vet eraf scheppen (optioneel)
  6. Verwarm daarna de soep en voeg de kip, paprika, lente-ui en vermicelli toe.
  7. Verwarm de soep 5 minuten zachtjes door en roer de bladselderij en maiskorrels erdoor.
  8. Voeg naar smaak nog bouillontablet, zout en peper toe.
1
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 23 juli 2022
1
101
0

Recente en relevant artikelen