Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Tips om in deze warmte rust te vinden

Het is klam. We zweten. Het is zó warm! In deze hitte kan ik maar moeilijk mijn slaap vatten. Heb jij hetzelfde probleem?

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 27 juni 2021
13
56
12
Afbeelding door Andisheh A via Unsplash
Hoe kom je makkelijker in slaap tijdens deze hitte is een vraag die we ons allemaal wel stellen. Ik heb hier een paar tips voor je. Leg je kussensloop in de koelkast Een koel kussen zorgt voor een koel hoofd. Dit is de plek waar je lichaam de meeste warmte uitstraalt dus als je deze koelt zal je het al snel frisser hebben. Een vochtig washandje Dit is een tip die mijn moeder mij altijd gaf. Ze maakte tijdens warme dagen een washandje nat en legde dat op haar voorhoofd. Een heerlijke verfrissing. Drink koud water Dit helpt mij altijd. Neem af en toe een slokje van je een glas ijskoud water. Ik doe er ook ijsblokjes in om het extra koud te houden. Ventilator Dit is een apparaatje dat de meeste van ons wel hebben. Een ventilator blaast koude lucht naar je toe, maar wees alert! Houd deze niet de hele nacht aan. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je verkouden wordt. Je kunt ook hoofdpijn krijgen als de ventilator te lang op je gericht staat.

Extra tip! Laat je ventilator naar het raam toe blazen wanneer deze open staat. Op deze manier blaas je warme lucht jouw huis uit. Slaap op de grond Warmte stijgt op, dus het is verstandig om laag te slapen. Trek je matras van je bed af en leg deze op de grond. Je kunt ook een verdieping lager gaan slapen. Schakel elektronische apparaten uit Ik heb mij laten vertellen dat elektronische toestellen warmte afgeven. Schakel om deze reden je TV, je lampen en andere elektrische toestellen uit. Dat scheelt alweer een beetje. Niet op stand-by maar gewoon stekker eruit. Een laken Een dik dekbed is het laatste waar je in deze warmte onder wilt kruipen. Een laken is dun en kan jouw redding zijn! Leg je dekbed even aan de kant en pak enkel een laken om deze warme nachten onder door te brengen. Afraders! IJskoude douche? Een ijskoude douche is afgeraden met deze temperaturen. Niet alleen word je wakker van dit ijskoude water, maar je lichaam moet ook heel hard werken om terug op lichaamstemperatuur te komen. Dit zal ervoor zorgen dat je blijft woelen. Ramen dicht! Houd je ramen overdag dicht en zet ze pas s’avonds laat open. Wat te doen tegen muggen? Bij warm weer komen ze weer tevoorschijn… de muggen. Met hun vervelende gezoem zijn ze altijd heel irritant. Helaas vinden ze ons ook heel erg lekker. Wil jij weten wat hun aantrekt? Lees dan snel verder. Ze speuren CO2 op De mug vliegt door je kamer op zoek naar zijn volgende slachtoffer, maar hoe vindt hij die? Deze vind hij door de geur van CO2, de stof die wij uitademen te volgen. Dit brengt de mug naar zijn volgende feestmaal. Jou! Waarom wordt mijn man meer gestoken dan ik? Heb ik geen lekker bloed? Tuurlijk wel. Al het bloed is tenslotte lekker… Grotere mensen stoten meer CO2 uit dan kleine. Daarom is uw man makkelijker te vinden voor de mug. Zwangere vrouwen stoten ook meer CO2 uit, waardoor deze ook meer ten prooi kunnen vallen. Donkere kleding Het is afgeraden om korte broeken, mouw loze shirts en rokjes te dragen. Een mug kan je nu namelijk makkelijker steken en dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook is het verstandig om donkere kleding te mijden, omdat een mug dit beter kan zien. Draag daarom lichte kleuren. Dit zal je ook helpen afkoelen. Donkere kleding houdt namelijk warmte vast. Zweet Ik ruik je… en meneer mug ook! Meneer mug ruikt het melkzuur in je zweet en daar is hij gek op. Een goede douche kan jou weer minder makkelijk vindbaar maken voor meneer mug. Ik wens je alvast een goede nacht. Welterusten!
13
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 27 juni 2021
13
56
12

Comments

 • 4 juli
 • 0
Bedankt voor de tips!
 • 4 juli
0
 • 2 juli
 • 0
Dank je, jij ook slaap lekker!
 • 2 juli
0
 • 28 juni
 • 0
Weltrusten allemaal....
 • 28 juni
0
 • 28 juni
 • 0
In aanvulling op de muggen, vitamine B2 schijnt ook te helpen Muggen jou niet lekker genoeg te laten vinden.
 • 28 juni
0
 • 28 juni
 • 0
Als je veel knoflook eet, vinden muggen je minder lekker! Goede tips voor de hitte ook!
 • 28 juni
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen