Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Töltött Káposztá

Een traditioneel Hongaars gerecht is Töltött káposzta (Gevulde kool). Dit smakelijke gerecht wil je niet missen.

Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 24 aug 2021
7
625
7
Foto van Pinterest
Foto van Pinterest

Ingrediënten

Voor 4 personen  

- 500 gram gehakt (halfomhalf)
- 1/2 witte kool
- 3 grote uien
- 2 knoflooktenen
- snuf zout
- 125 gram spekblokjes
-  1 ei
-  1 eetlepel paprikapoeder
- 1  eetlepel fijngehakte peterseli
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 125 zure room
- 1  eetlepel zonnebloemolie
- 1/ 4 liter gezeefde tomaten


Foto van Pinterest
Foto van Pinterest

Bereiding


Kook de halve kool circa 30 minuten in iets gezouten water. Laat de kool uitlekken. Snijd een stuk van de onderkant en haal de kool bladen los. Snijd bij de onderkant van de bladen een stukje van het harde gedeelte van de nerf weg. Bak terwijl de kool kookt de gesnipperde uien in olie zacht en glazig. Bak in een tweede koekenpan de spekblokjes uit, maar zorg dat ze zacht en smeuïg blijven. Meng in een kom het gehakt, de gebakken ui, de uitgeperste knoflooktenen, spekblokjes en het vet, het paprikapoeder, de eieren, peterselie, dille en zout naar smaak. Leg een klein bergje van dit mengsel in het midden van een koolblad. Vouw de zijkanten om de vulling en rol het blad om het vleesmengsel op. Leg de rollen op de naad in een met boter of olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Schenk de gezeefde tomaten erop. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de koolrollen ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verdeel de rollen over de borden. Schep er zure room op en strooi daar wat paprikapoeder op.


Afbeelding door Moto moto sc via Unsplash
Egészségedre ~ Smakelijk!
7
Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 24 aug 2021
7
625
7

Comments

  • 29 aug
  • 0
Mmm, klinkt wel lekker.
  • 29 aug
0
  • 27 aug
  • 1
Heerlijk!
  • 27 aug
1
  • 26 aug
  • 0
Authentiek! Dat likkt mij lekker Hilda!
0
  • 26 aug
  • 0
*lijkt
  • 26 aug
0
  • 25 aug
  • 1
Dat ga ik zeker ook proberen Hilda. Ik ben al verliefd op Hongarije, nu nog op de Hongaarse keuken en het plaatje is compleet. Je koffie staat hier nog altijd op jou te wachten Hilda!
  • 25 aug
1
  • 25 aug
  • 1
Het smaakt hemels! Dank voor het delen.
  • 25 aug
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen