- Vitaminen: vooral vitamine C en K maar ook vitamine B1, B2, B3 en B6, vitamine C en vitamine E
- Mineralen: zoals natrium, kalium, calcium, magnesium, folium, koper, mangaan, ijzer, zink en jodium
- Eiwitten
- Voedingsvezels
- Sterke antioxidanten
- Werken sterk ontstekingsremmend
- Beschermen tegen aderverkalking en tegen hart- en vaatziekten
- Verbeteren ons cholesterolgehalte
- Verminderen ons risico tegen ouderdomsziekten zoals dementie, alzheimer en Parkinson
- Voorkomen pijnlijke blaasontstekingen
- Herstellen DNA-schade aan de huid door de schadelijke uv-stralen van de zon
- Verbeteren de gezondheid van de prostaat bij mannen
- Verlagen een hoge bloeddruk
- Granaatappels ondersteunen een gezonde werking van de hersenen
- Versterken ons immuunsysteem en verhogen onze natuurlijke weerstand
- Verkleinen ons risico op verkoudheden, griep (influenza), corona en bronchitis
- Zijn natuurlijke pijnstillers, vooral bij gewrichtspijn zoals artrose en artritis
- Zorgen voor een probleemloze zwangerschap
- Granaatappels passen in elk gezond eetpatroon, zelfs als je wilt afvallen. Eet ze regelmatig, maar niet elke dag. Ze zijn namelijk rijk aan vitaminen en mineralen en aan alle andere nutriënten, maar ook fruitsuikers. Granaatappels bevatten weinig of geen calorieën.
- Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht en hou een eetlepel pitjes apart
- Doe de granaatappelpitjes, samen met de cranberry's en de yoghurt in een kom en maak er met je blender staafmixer een fijne, gladde pap van
- Voeg nu de melk en ijsblokjes toe, pureer dit mengsel opnieuw en schenk de smoothie in een glas en serveer met de resterende granaatappelpitjes en eventueel met enkele ijsblokjes
Recept couscous met granaatappel
- Verwijder de granaatappelpitjes uit de vrucht
- Breng 300 milliliter water aan de kook en voeg de couscous en het kaneelstokje toe
- Zet de pan van het vuur en laat dit drie minuten met de deksel erop rusten.
- Meng dan de boter, peterselie en de granaatappelpitjes door de couscous en breng op smaak met een snuifje peper en zout.
Recept granaatappelpitjes met aubergine
- Halveer aubergines, voeg een beetje zout toe en laat tien minuten trekken
- Verwijder de granaatappelpitjes uit de vrucht
- Hak de knoflook fijn en meng met de olijfolie
- Bestrijk beide helften van de aubergines met de knoflookolie
- Gril de aubergines gedurende 11 minuten. Af en toe omdraaien en met de rest van de knoflookolie bestrijken
- Besprenkel met enkele druppels balsamico-azijn en serveer
- Smakelijk
Comments
- 1 okt
0- 30 sep
0- 30 sep
0- 30 sep
0- 30 sep
1