- Vitaminen: vooral vitaminen A; B1, B2, B3, B5, B6, B11, vitamine C en K
- Mineralen: natrium, kalium, calcium, magnesium fosfor, koper, zink en selenium
- Voedingsvezels: in linzen vinden we 16 gram voedingsvezels per 100 gram linzen
- Eiwitten: 100 gram linzen bevat maar liefst 21 gram hoogwaardige eiwitten
- Zorgen voor een gezonde darmflora, de basis van onze gezondheid
- Dankzij de aanwezigheid van foliumzuur zorgen ze voor een gezonde zwangerschap, voorkomen ze vroeggeboorten, een open roggetje en een hazenlip
- Verbeteren de gezondheid van je huid, nagels en van je haar
- Beschermen tegen constipatie of verstopping
- Verbeteren je spijsvertering
- Zuiveren je lichaam van alle, vaak giftige afvalstoffen die zich in onze lichaamsweefsels, spieren en organen verzamelen
- Peulvruchten zoals linzen bevatten geen ongezonde vetten of cholesterol, waardoor je risico op aderverkalking en hart- en vaatziekten verkleint
- Versterken je zenuwstelsel
- Linzen ondersteunen de gezondheid van huid en haar
- Verwarm de olijfolie in een pan en verwarm hierin het komijnzaad tot het een geur verspreidt
- Fruit zowel de ui als de knoflook kortstondig mee en de knoflook kort mee.
- Doe de linzen, de gedroogde chilipepertjes, 800 milliliter water en de helft van het bouillontablet bij de ui en breng het aan de kook gedurende 15 minuten
- Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in vijf minuten verder gaar
- Breng de soep op de gewenste smaak met enkele druppels vers geperst citroensap en de fijngehakte peterselie
- Kook de rijst
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Hak de spinazie fijn of voeg in zijn geheel toevoegen aan de rode curry
- Fruit de ui met de knoflook in een scheutje olijfolie
- Voeg na drie minuten de fijngehakt spinazie toe en eventjes mee bakken
- Doe er daarna de tomatenblokjes, de rode curry en de linzen erbij
- Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet om af en toe even te roeren.
Comments
- 30 juli
0- 29 juli
0- 29 juli
0- 29 juli
0- 29 juli
0